Με τέτοιους νέους έχουμε ακόμη δικαίωμα στην ελπίδα!!! - Παντελής Μαρκούλής: "Όραμα μας μια δίκαιη κοινωνία"!!! (βίντεο)

Ένας χαιρετισμό, μια ομιλία που προκάλεσε αίσθηση, απηύθυνε ενα 20χρονο παιδί. Μερικές αράδες λόγια που συγκίνησαν, αλλά ταυτόχρονα γέμισαν ελπίδα και ...ενοχές. Ελπίδα γιατί όταν υπάρχουν τέτοια νέα παιδιά, μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε... Και ενοχές, για όσους έχουν λίγη συνείδηση και αναρωτήθηκαν τι τάχα παραδίνουμε στη νέα γενιά;

Ο Παντελής Μαρκούλης, γιος του Αντώνη Μαρκούλη και της Δέσποινας Χιονίδου - Μαρκούλη, πρώτος των πρώτων πέρσι στην Ημαθία, δευτεροετής φοιτητής νομικής πλέον, κλήθηκε να μιλήσει στην εκδήλωση της Eurobank "Η μεγάλη στιγμή για την Παιδεία", το βράδυ της Παρασκευής στο Χώρο Τεχνών στη Βέροια.

Μέσα σε 2,5 λεπτά τα είπε όλα!!! Με λόγο απλό, μεστό σε νοήματα και πύκνωμα σκέψεων, σκιαγράφησε το τοπίο της χώρας, τα όνειρα και το "καθήκον" της νέας γενιάς.

"Ζούμε σε μια κοινωνία άδικη" είπε. "Αυτή την κοινωνία κι αυτό το κατεστημένο πρέπει να το αλλάξουμε εμείς με τον τρόπο μας.  Το όραμα για μια δικαιότερη κοινωνία, όπου κάθε άνθρωπος αδιακρίτως, θα απολαμβάνει τους καρπούς των δικών του προσπαθειών. Μια δίκαιη κοινωνία πρέπει να ανταμείβει τους άξιους".

Σε μια όμορφη εκδήλωση, γεμάτη νιάτα, γεμάτος από όνειρα νέων παιδιών που τώρα ξεκινούν την ακαδημαϊκή του μόρφωση,  το μήνυμα μιας απόφασης για μια δίκαιη κοινωνία, ήταν το πιο ελπιδοφόρο άκουσμα, ανάμεσα στα τόσα δροσερά χαμόγελα...

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ