Βέροια: Επάγγελμα υπό εξαφάνιση οι οικοδόμοι - Μέσα σε μια 10ετία από 1700 μείνανε 53 !!!! (βίντεο)


Μια συνταρακτική τοποθέτηση χάθηκε μέσα στην "αντάρα" της "συλλαλητηριολογίας" στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφορούσε έναν επαγγελματικό κλάδο που εξαφανίζεται. Έναν επαγγελματικό κλάδο συνώνυμο της λεβεντιάς...

Την τοποθέτηση έκανε ο Θανάσης Σιακαβάρας ο οποίος ανέφερε ότι στις πρόσφατες εκλογές  στο Σωματείο Οικοδόμων, ψήφισαν 53 μέλη, από τους οποίους μάλιστα οι μισοί και παραπάνω είναι αλλοδαποί. 

Μέχρι το 2005 το ίδιο σωματείο, το Σωματείο Οικοδόμων του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, αριθμούσε 1700 μέλη!!!

Μέσα σε μια δεκαετία το επάγγελμα υπέστη δραματική συρρίκνωση και από 1700 μέλη, φτάσαμε στα 53!!! Έλληνες και αλλοδαποί, όλοι μαζί, μόλις 53!!!

Η βαθιά οικονομική κρίση, η δίωξη ουσιαστικά της οικοδομής και της ανοικοδόμησης, η τεράστια ανεργία στον κλάδο που τον καθιστά ελάχιστα έως καθόλου ελκυστικό σαν επαγγελματική προοπτική, είναι παράγοντες που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα.

Για θωράκιση του κλάδου μίλησε επίσης ο ομιλητής. Για όσους μείνανε στον χώρο και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα περιβάλλον καθόλου ευοίωνο. 

Με αυτούς τους ρυθμούς, σε λίγο καιρο ο οικοδόμος θα φτάσει να είναι επάγγελμα υπό εξαφάνιση... Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...


Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - Θανάσης Σιακαβάρας για το Σωματείο Οικοδόμων 5/2/2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ