Παρέμβαση προέδρου Αλληλεγγύης στο Ευρωκοινοβούλιο για ΠΓΔΜ και πιθανή ένταξή της στην ΕΕ

 

Σε γραπτή παρέμβαση της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που συνέρχεται στο Στρασβούργο, με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες για τη στρατηγική της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ευρωβουλευτής της Αλληλεγγύης και του ECR, Ελένη Θεοχάρους, ανέφερε τα κάτωθι: «Από τη συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια είναι πρόδηλη η πρόθεση της ΕΕ να προχωρήσει σε νέα διεύρυνση περί το 2025, εφόσον πληρωθούν οι προϋποθέσεις και επιλυθούν τα διασυνοριακά προβλήματα, στα οποία όπως ελέχθη δεν θα αναμειχθεί η ΕΕ.

Υπό αυτές τις συνθήκες εάν τα Σκόπια επιθυμούν ένταξη στην ΕΕ θα πρέπει να εγκαταλείψουν την αλυτρωτική τους πολιτική σε βάρος της Ελλάδας, που σημαίνει ότι καμιά σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Είναι απαράδεκτη η στάση του Επιτρόπου Αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος απέφυγε να ανακαλέσει προηγούμενες δημόσιες αναφορές με τις οποίες αποκαλούσε τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Όσον αφορά την Αλβανία, εάν η χώρα αυτή εξακολουθήσει να καλλιεργεί τον ιδεατισμό της Μεγάλης Αλβανίας εποφθαλμιώντας το Κοσσυφοπέδιο, το Τέττοβο και περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και παραβιάζοντας βάναυσα τα ανθρώπινα, θρησκευτικά εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και περιουσιακά δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί ποτέ στην ΕΕ. Το δε Κοσσυφοπέδιο για την Κυπριακή Δημοκρατία εξακολουθεί να είναι επαρχία της Σερβίας». 

 

Πηγή: mignatiou.com

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ