Βέροια - Οικονομική Επιτροπή: Νομική υποστήριξη στην τέως Δήμαρχο, χωρίς γνωμοδότηση! - Δεν "πέρασε" σαν έκτακτο της Κούσιου

Με οριακή πλειοψηφία, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας έκανε δεκτό το αίτημα της πρώην δημάρχου Βέροιας, Χαρίκλειας Ουσυλτζόγλου - Γεωργιάδη για παροχή νομικής υποστήριξης από πλευράς του Δήμου, για δικαστική υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενη, με ημερομηνία εκδίκασης την 2α Μαρτίου.

 Η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Βέροιας συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Με την απόφαση αυτή εγείρεται εκ νέου ζήτημα σχετικά με το πότε υποχρεούται ή δύναται ο Δήμος να παράσχει νομική υποστήριξη σε αιρετό και πότε θεωρείται ότι το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται, συντελέστηκε στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων ή απλώς διαπράχθηκε στο διάστημα που ο συγκεκριμένος είχε το αξίωμα του αιρετού...

Στην προκειμένη περίπτωση η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής "ελέγχεται" και για το λόγο ότι το θέμα μπήκε προς συζήτηση και προς ψήφιση χωρίς να υπάρχει θετική γνωμοδότηση της υπηρεσίας, κάτι που αποτελεί τυπικό αλλά και ουσιαστικό στοιχείο, κάτι που πιθανόν να το λάβει υπ' όψιν η ελεγκτική υπηρεσία...

Όμως πέραν αυτών, στην προκειμένη περίπτωση εγείρεται ζήτημα ώστε να ελεγχθεί όχι μόνο το κατά πόσο δικαιούται η τέως δήμαρχος των "ευεργετημάτων" που ζητάει από το Δήμο ως πρώην δήμαρχος Βέροιας, αλλά και κατά πόσο μπορεί οι πράξεις ή οι παραλείψεις της να έβλαψαν τον Δήμο.

Σε μια τέτοια περίπτωση ο Δήμος Βέροιας όχι απλά δεν υποχρεούται να παράσχει την αιτηθείσα νομική υποστήριξη, αλλά ενδεχομένως θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να παραστεί ως πολιτικός ενάγων στην συγκεκριμένη δίκη.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία κατηγορείται η τέως δήμαρχος Βέροιας αφορά την υπόθεση του έργου οδικής σύνδεσης "Σελι - Α. Σέλι" και τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο, σε συνδυασμό με τα όσα είπε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων, υπήρξε και ερημοδικία του Δήμου Βέροιας, καθώς κατά την εκδίκαση υπόθεσης που αφορούσε ποσό που αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ ο Δήμος Βέροιας δεν παρέστη.

Για την βαριά αυτή αμέλεια δεν αναζητήθηκαν ευθύνες.

Ούτε αναζητήθηκαν ευθύνες για τις πράξεις ή τις παραλείψεις τις τέως δημάρχου, η οποίοα τώρα ζητάει να της καλύψει ο Δήμοε Βέροιας τη νομική υποστήριξη, επειδή την περίοδο εκείνη απλώς ήταν δήμαρχος!!!


Δε "πέρασε" ως έκτακτο της γέφυρας Κούσιου


Ως έκτακτο τέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση το πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου της γέφυρας Κούσιου.

Πρόκειται για τον γνωστό διαγωνισμό που πριν καν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες του, έσπευσαν οι κρατούντες στο Δήμο Βέροιας να τον παρουσιάσουν σαν τεράστια επιτυχία.

Λόγω του ότι το θέμα εισήχθει ως έκτακτο στην Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με τον κανονισμό έπρεπε να τύχει αυξημένης πλειοψηφίας, κάτι που δεν έγινε. Τρία μέλη της Επιτροπής ψήφισαν "υπέρ" και δύο μέλη ψήφισαν "κατά", με συνέπεια το θέμα να μην ψηφιστεί.

Το επόμενο βήμα είναι να εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αρνητική πλέον απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής


 
 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ