Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας (βίντεο)

Σε μια συνεδρίαση κατά την οποία σε κάποια διαστήματα η κατάσταση ξέφυγε σε "καφενειακό" επίπεδο, το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας συζήτησε και αποφάσισε επί των 29 τακτικών, αλλά και επί εκτάκτων θεμάτων.

Προ ημερήσιας διάταξης το κύριο θέμα αφορούσε τη λειτουργία των Β/Νκών σταθμών, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτική φοίτηση των προνηπίων στο νηπιαγωγείο.

Η συζήτηση επί του θέματος έγινε παρουσία των εργαζομένων στους Β/Ν σταθμούς του Δήμου Βέροιας οι οποίοι - γυναίκες στην συντριπτική τους πλειοψηφία - ήταν από νωρίς στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αναρτώντας μάλιστα και δύο πανο.

Εκ μέρους των εργαζομένων τοποθετήθηκε η κ. Αναστασίου , αλλά και ο κ. Χειμώνας, σαν πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου Βέροιας και στη συνέχεια το θέμα ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ, Στέργιος Διαμάντης.

Σε ψήφισμα που κατατέθηκε και εγκρίθηκε από το Σώμα αναφέρεται:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Νομού Ημαθίας κατέθεσε προς το Δ.Σ. σήμερα στις 21/2/2018 το παρακάτω ψήφισμα και το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο

• Να παραμείνει ως έχει το δικαίωμα επιλογής των γονέων για την φοίτηση των παιδιών τους στο Νηπιαγωγείο ή στο Παιδικό Σταθμό.

• Να υπάρξει μεταβατική περίοδος τουλάχιστον τριών ετών προτού εφαρμοστεί το Π.Δ. για τις τεχνικές προδιαγραφές των παιδικών σταθμών.

• Να υπάρξει η απαιτούμενη χρηματοδότηση των υφισταμένων δομών ώστε αυτές να δύναται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα τόσο από την πολιτεία όσο και από τους Δήμους

• Να δοθεί βάρος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε να ενισχυθούν και δημιουργηθούν νέες βρεφονηπιακές δομές

• Μόνιμη και σταθερή απασχόληση για όλους στους εργαζομένους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Πάντως δεν έλειψαν οι "κωμικές" καταστάσεις πριν την έναρξη της συζήτησης του θέματος καθώς επί ένα 10λεπτο στην αίθουσα επικρατούσε πανδαιμόνιο. Αιτία το γεγονός ότι δεν υπήρχε σαφές πλαίσιο για τον τρόπο συζήτησης του θέματος, με συνέπεια να υπάρχουν καταστάσεις του τύπου "κολοκυθιάς". Τελικά μετά από αρκετά...ζωηρές διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε ένας κοινά αποδεκτός τρόπος συζήτησης...

Ακόμη ένα φαινόμενο από τα γνωστά που χαρακτηρίζουν την "ποιότητα"...

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - βρεφονηπιακοί σταθμοί 21/2/2018

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ