Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας - Τα (μη) ψηφίσματα, οι φιέστες και ο Πετσάλνικος (βίντεο)

Ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος θα είναι ο επίσημος προσκεκλημένος στο 2ο Δημοτικό Συμβούλιο εφήβων που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου. Πάντως η μεγάλη φιέστα θα γίνει στις 5 Μαΐου, όπου θα γιορταστεί - για τρίτη φορά μάλλον - μια επέτειος σχετικά με το Δήμο Βέροιας.

Μετά την απελευθέρωση της πόλης το 1912, από την προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε ανακαλυφθεί ότι ο Δήμος Βέροιας ιδρύθηκε το 1914 και γι' αυτό ετοιμάστηκε η σχετική φιέστα 100 χρόνια μετά

Τώρα προκύπτει ότι το 1918 ο Δήμος Βέροιας αποτέλεσε αυτόνομη αυτοδιοικητική οντότητα, οπότε θα το γιορτάσουμε και αυτό 100 χρόνια αργότερα... Το 2018!!! Με την "επιθυμία", το διήμερο των εκδηλώσεων να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Πέρα από το "πανηγυρικόν" του θέματος, μάλλον θα έχουμε και επίσημους "αρραβώνες" εν όψει των επικείμενων εκλογών περί των οποίων άρχισαν για τα καλα οι "ζυμώσεις"

Ο δήμαρχος Βέροιας προ ημερήσια διάταξης αναφέρθηκε και στην δημοπράτηση του έργου κατασκευής της γέφυρας Κούσιου (.....) η έγκριση των πρακτικών της οποίας πάντως δεν πέρασε από την Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε το πρωί της ίδιας μέρας.

Το θέμα που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις αφορούσε δύο ψηφίσματα για το επίκαιρο ζήτημα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων. Η ένταση αφορούσε κυρίως τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το όλο θέμα το προεδρείο, το οποίο ομολογουμένως αποτελεί πολύ σημαντικό και πετυχημένο "εργαλείο" σε αυτά που θέλει να περάσει ο κ. δήμαρχος.

Τα δύο ψηφίσματα δεν τέθηκαν στην κρίση του Σώματος τελικά, καθώς στην ψηφοφορία επί του ερωτήματος γενίκευσης της συζήτησης δεν πήραν του απαιτούμενους ψήφους.

Στο μεσοδιάστημα οι αντεγκλήσεις που υπήρξαν ήταν χαρακτηριστικές της "φυσιογνωμίας" του Δημοτικού Συμβουλίου και της νοοτροπίας που έχει διαμορφωθεί, μετά τον γνωστό "ντηλ" για τις δημοτικές εκλογές...

Το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είχε τον τίτλο "Επί ενστάσεως του αναδόχου του έργου «Οδική σύνδεση οικισμού Κάτω Βερμίου με τον οικισμό Άνω Βερμίου» κατά του τροποποιημένου πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής και έγκριση ή μη του τροποποιημένου πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Οδική σύνδεση οικισμού Κάτω Βερμίου με τον οικισμό Άνω Βερμίου»

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό - δέκα χρόνια σέρνεται αυτό το θέμα - λέγοντας ότι "ταλαιπωρούμαστε τόσο καιρό"... Πιθανόν ξέχασε ότι δεν "ταλαιπωρούνται" μόνο κάποιοι, αλλά "ταλαιπωρούν" κιολας..

Κατά τη συζήτηση τέθηκαν μια σειρά ερωτήματα, αλλά κυρίως τέθηκε στα "υπόψη" το γεργονός ότι η υπόθεση ερευνάται από τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης... Με ό,τι σημαίνει αυτό...

Επειδή η εικόνα είναι αψευδής μάρτυρας....

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - προ ημερήσιας διάταξης θέματα 21/2/2018

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - τακτικά θέματα 21/2/2018

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ