Βέροια: Τα ψηφίσματα για τη Μακεδονία, τα ξύλα για το "κάψιμο του Μπουτάρη" και τα τεχνικά..."θαύματα"!!!! (βίντεο)

"Θα κατηγορηθούμε για προδοσία αν δεν αντιδράσουμε!!!", τόνισε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Αντώνης Καγκελίδης αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και τη στάση του Δήμου Βέροιας.

Οξύς και καταγγελτικός ο "Πόντιος", αναφέρθηκε, με δηκτικό και σκωπτικό τρόπο και στο περιστατικό του καψίματος του "Μπουταρικού καρνάβαλου" στο Μακροχώρι κατά τη διάρκεια της Αποκριάς.

"Τζάμπα τα ξύλα για το "κάψιμο του Μπουτάρη".... Θα μπορούσαν να τα δώσουν σε κάποιον που τα είχε ανάγκη... Δεν του αξίζει η δημοσιότητα... Τον φτύνεις και λέει ψιχαλίζει"...

Πάντως το προεδρείο "μπλόκαρε" ουσιαστικά τα δύο ψηφίσματα που κατατέθηκαν από επικεφαλής παρατάξεων, ζητώντας να γίνει ψηφοφορία για το αν θα συζητηθούν!!!

Στο σημείο εκείνο κυριολεκτικά "χάθηκε η μπάλα" καθώς επικράτησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα. Για ένα πεντάλεπτο περίπου ακούγονταν φωνές από διάφορες πλευρές, ενώ ζητήθηκε και η "βοήθεια" προηγούμενου προέδρου του Σώματος για την ακριβή εφαρμογή του κανονισμού!!!

Ένας δημοτικός σύμβουλος - της πλειοψηφίας - αποχώρησε επιδεικτικά δηλώνοντας "δεν συμμετέχω σε παρωδίες"!!!

Παρ' όλα αυτά, τα δυο ψηφίσματα απλώς έμειναν στα υπ' όοψιν, αφού με τον τρόπο αυτό δεν τέθηκαν σε ψηφοφορία του Σώματος....

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε νέα...ενδιαφέρουσα συζήτηση, αυτή τη φορά σχετικά με το έργο "Σέλι - Α. Σέλι"... Ο αρμόδιος (εν μέρει) αντιδήμαρχος Τεχνικών αναφερόμενος στο ιστορικό, είπε ότι η υπόθεση αυτή κρατάει εδώ και 10 χρόνια και "ταλαιπωρούμαστε όλοι μας εδώ"!!!!

Προφανώς αντιλήφθηκε "ταλαιπωρία" μόνο των παρισταμένων... Για το ότι με τους χειρισμούς της η δημοτική Αρχή - νυν και πρώην, κυρίως - ταλαιπωρεί το Δήμο, τους δημότες και συγκεκριμένους ανθρώπους που σέρνονται στα δικαστήρια, θα μιλήσει κανείς;

Όμως ποιο είναι το "θαύμα" που αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτηση του θέματος;

Η δημοτική Αρχή επιμένει να κάνει τους δικούς της υπολογισμούς με βάση τα....ίχνη από τις όποιες τεχνικές παρεμβάσεις έγιναν...

Όμως υπάρχει μια εκπληκτική παράμετρος η οποία αποφεύγεται δια της...αοριστίας...

Είναι η απάντηση στο ερώτημα: "Αν όντως έγιναν αυτές οι εργασίες που φέρεται ότι έγιναν, πού πήγαν τα χώματα που μεταφέρθηκαν;

Προηγούμενη φορά που συζητήθηκε το θέμα, αφέθηκε να εννοηθεί ότι κάποιες χιλιάδες κυβικά χώμα "χαθήκανε στο δάσος" (!!!) ή ότι τα ...φάγανε οι λύκοι!!!!

Το βράδυ της Τετάρτης, στη συζήτηση του θέματος ο Γιώργος Γουλτίδης έδωσε ακόμη ένα μέτρο του - ηθελημένα ή αθέλητα - λανθασμένου τρόπου αποτίμησης της πραγματικότητας.

Όπως είπε "αν έχουν γίνει οι εργασίες που λέτε, θα έπρεπε ένα φορτηγό να φορτώνει, να μεταφέρει, να ξεφορτώνει και να επιστρέφει μέσα σε μισή ώρα (!!!) και αυτό να γίνεται συνεχόμενα επί 18 μήνες, 24 ώρες το 24ωρο!!!"

Εμφανώς, για να "κλείσει" μια υπόθεση, εκεί που δεν αρκούν πραγματικά στοιχεία, αρχίζει η ...μεταφυσική προσέγγιση... Κοινώς, για ότι δε μπορεί να γίνει στην πραγματικότητα, επικαλούμαστε ότι έγινε ...θαύμα!!!

Ο κ. Γουλτίδης επιχείρησε να ρωτήσει και για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής να αποδεχτεί την αίτηση της πρώην Δημάρχου ώστε να έχει δικηγόρο πληρωμένο από τον Δήμο, σε ποινική υπόθεση στην οποία είναι κατηγορούμενη.

"Ευσχήμως" το προεδρείο  διέκοψε τον δημοτικό σύμβουλο ,ε την "αιτία" ότι στο σημείο εκείνο είχε δικαίωμα να κάνει ερώτηση και όχι τοποθέτηση....


Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - τα ψηφίσματα για τη Μακεδονία και το Σέλι - Α. Σέλι 21/2/2018


 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ