Βέροια - Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ - Ζαριανόπουλος: "Τα Σκόπια μπορεί να γίνουν "προκεχωρημένο φυλάκιο" άλλων συμφερόντων" (βίντεο)

 

"Η θέση του ΚΚΕ είναι σταθερή και αταλάντευτη, ακόμη και όταν ο "πατριάρχης" και πολιτικός πρόγονος του ΣΥΡΙΖΑ μας ονόμαζε "Λακεδαιμόνιους" επειδή δεν συμμετείχαμε στα συλλαλητήρια του 1992... Σύνθετη ονομασία με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό. Αυτή είναι η πάγια θέση του ΚΚΕ", υπογράμμισε στην ομιλία του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ευρωβουλευτήε του ΚΚΕ.

Ο κ. Ζαριανόπουλος μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ το βράδυ της Δευτέρας στον πολυχώρο Εληά, στη Βέροια.

Η ομιλία του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κινήθηκε σε τρεις εννοιολογικές ενότητες και δεν είχε τα χαρακτηριστικά των "τυπικών" ομιλιών στελεχών του ΚΚΕ.

Είχε εκτεταμένες αναφορές και αναλύσεις σε γεωπολιτικά ζητήματα και αναφέρθηκε σε εθνικά ζητήματα.

Για το σκάνδαλο NOVARTIS είπε ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να μπει στο παιχνίδι της παραπλάνησης. "Δεν είναι τυχαίο, είπε, το γεγονός ότι το σκάνδαλο δεν αποκαλύφθηκε από Έλληνες πολιτικούς, δικαστές ή δημοσιογράφους, αλλά από τα γραφεία του FBI' , καθώς στην πραγματικότητα πρόκειται για τον ανταγωνισμό ευρωπαϊκών και αμερικανικών συμφερόντων.

 Ο κ. Ζαριανόπουλος είπε ότι είναι "ψευτοδίλλημα" τα περεί "καθαρών" και "ακαθάρτων". Υπογράμμισε μάλιστα ότι η χώρα μπορεί να παράξει τη μεγάλη πλειοψηφία των φαρμάκων και να φτάσουν στον καταναλωτή-ασθενή σε πολύ χαμηλές τιμές.

Για τα μνημόνια ο κ. Ζαριανόπουλος είπε ότι επιχειρούν να τα παρουσιάσουν μια αναγκαία πολιτική που αποφασίζεται από την ίδια τη χώρα και όχι που επιβάλλεται από τα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ.

Όσο για τους πλειστηριασμούς, υπογράμμισε ότι γίνονται για να γεμίσουν τα ταμεία των τραπεζών και αυτές με τη σειρά τους να ενισχύσουν το μεγάλο κεφάλαιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον αντεργατικό νόμο Κατσέλη... Μάλιστα αναφέρθηκε στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας ως τυπικό παράδειγμα. "Αυτοί που πήραν αυτές τις αποφάσεις πρέπει να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο", είπε.

Εκτενή αναφορά έκανε σε ζητήματα γεωπολιτικής που άπτονται εθνικών θεμάτων, με επίκεντρο τους ανταγωνισμούς για τις ζώνες επιρροής για την ενέργεια.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο κ. Ζαριανόπουλος είπε ότι "κάποιοι βγήκαν να μαζέψουν ψηφαλάκια με το Μακεδονικό, αλλά έξω (στα κέντρα αποφάσεων), τα κατέβασαν σαν κότες!!!"

Όσο για τη θέση του ΚΚΕ, τόνισε ότι αυτή είναι "σύνθετη ονομασία με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό, χωρίς αυτό να έχει καμιά εθνοτική υπόσταση"

Όλη η ομιλία στο βίντεο:

Βέροια - ΚΚΕ - ομιλία Ζαριανόπουλος 26/2/2018

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ