Βέροια - Ζαριανόπουλος για Σκόπια: "Αλλαγή του συντάγματος τους, εξαφάνιση κάθε αλυτρωτικής διάταξης, εγγύηση των συνόρων και να μην μπούνε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ" (βίντεο)

Τη θέση του ΚΚΕ για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων παρουσίασε, μεταξύ άλλων, σε ομιλία του στη Βέροια, ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος.

Όπως είπε, δεν είναι μόνο το θέμα της ονομασίας. Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας και να απαλειφθεί κάθε αναφορά σε αλυτρωτισμούς. Βιάζονται να δώσουν "λύση", σαλαμοποιώντας το πρόβλημα και αφήνοντας στην άκρη όλα τα άλλα σημαντικά προβλήματα.

Τα Σκόπια λένε ότι είναι το εθνικό κέντρο ενός ευρύτερου έθνους, των "Μακεδόνων" που κομμάτια του μη ελεύθερα, που ζούνε στην Βουλγαρία και στην Ελλάδα, που εμείς θα τους προστατέψουμε... Τι διαφορετικό λέει ο Ερντογάν για τη Δυτική Θράκη;

Στη σύσκεψη που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου κανένα άλλο από τα Ελληνικά κόμματα δεν έβαλε το εθνοτικό ζήτημα.

Μαζί με το όνομα, πρέπει να προχωρήσει αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων, εξαφάνιση κάθε αλυτρωτικής διάταξης, εγγύηση των συνόρων και να μην μπούνε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, κατέληξε ο κ Ζαριανόπουλος ο οποίος έκανε ανάλυση της γεωπολιτικής κατάστασης στην ευρύτερη περιοχή τον ρόλο που μπορεί να παίξει το κράτος των Σκοπίων σαν "προκεχωρημένο φυλάκιο" συμφερόντων της Τουρκίας ή άλλων δυνάμεων

Βέροια- ΚΚΕ-Ζαριανόπουλος-Ονομασία χωρίς αλυτρωτισμούς, όχι σε ΝΑΤΟ και ΕΕ τα Σκόπια 26/2/2018

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ