Συλλαλητήριο των Σκοπιανών στην Αυστραλία

 

Μια εβδομάδα μετά το συλλαλητήριο της ελληνικής παροικίας στη Μελβούρνη, οι Σκοπιανοί διαδήλωσαν σήμερα στους δρόμους του Περθ, της Μελβούρνης, του Μπρίσμπεϊν και του Σίδνεϊ για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

 
 

Στο Σίδνεϊ συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 Σκοπιανοί της διασποράς, διαδηλώνοντας για τη «Μακεδονία».

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με κάποια προκλητικά μηνύματα όπως «Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι προς πώληση», «Τέλος στη μακεδονική γενοκτονία» και «Οι Μακεδόνες στην Αλβανία στερούνται τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα».


(Φωτ.: EPA / David Crosling)

Μιλώντας στη Daily Mail της Αυστραλίας ο εκπρόσωπος της οργάνωσης We Are Macedonia Τζος Σέρμαν, επισήμανε πως οι Μακεδόνες είναι ένας αρχαίος ελληνικός λαός που ζητά ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. «Δεν είμαστε οι επιτιθέμενοι σε αυτή την κατάσταση. Είμαστε απλά ένας ταπεινός, αρχαίος ειρηνικός λαός που απαιτεί το δικαίωμα να αντιμετωπίζεται με αξιοπρέπεια, σεβασμό και ισότητα στην παγκόσμια κοινότητα. Και κυρίως να μας αντιμετωπίζουν ως Μακεδόνες. Δεν θέλουμε να διεκδικήσουμε κανενός την ιστορία ή τον πολιτισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, ο Τζος Σέρμαν έκανε λόγο για… παράνομη κατάληψη της Μακεδονίας από την Ελλάδα το 1913, τονίζοντας πως «έκτοτε οι πολίτες μας υποφέρουν».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ