Εθνική Οδός Αθηνών - Λαμίας: Νεκρός οδηγός που κινήθηκε στο αντίθετο ρεύμα - Έπεσε πάνω σε περιπολικά

 

Μια απίστευτη καταδίωξη είχαμε το πρωί της Δευτέρας από τις 07.15 η οποία έληξε λίγα λεπτά πριν της 9.00 στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Ένας οδηγός Ι.Χ για λόγους που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί ξεκίνησε σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα διόδια της Μαυρομαντήλας και κινήθηκε αντίθετα στην Εθνική οδό προκαλώντας πανικό.
 
 

Ο οδηγός του ΙΧ κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού, προκαλώντας τον τρόμο των οδηγών. Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας προσπάθησαν αρκετές φορές να του κλείσουν τον δρόμο, αλλά μάταια. Ο οδηγός του ΙΧ ξεπερνούσε τα εμπόδια το ένα μετά το άλλο. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο δράστης είχε σπασμένο παρμπρίζ, ενώ ο ίδιος βρισκόταν σε έξαλλη κατάσταση πετώντας αντικείμενα από το αυτοκίνητο.

Οι αστυνομικοί μετά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να το σταματήσουν, διέκοψαν σε διάφορα σημεία την κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, αφού εκεί το ΙΧ κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση προς Λαμίας και Αθήνα.

Ούτε τα διόδια της Πελασγίας στάθηκαν εμπόδιο για τον οδηγό του ΙΧ τα οποία προσπέρασε, ενώ στην καταδίωξη συμμετείχαν -εκτός από περιπολικά της Μαγνησίας- και περιπολικά της Φθιώτιδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες φορές προσπάθησαν να τον πλησιάσουν αστυνομικοί με περιπολικά, ο οδηγός του ΙΧ είτε τα εμβόλισε είτε πετούσε διάφορα αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Το επόμενο ραντεβού ήταν στην περιοχή της Φθιώτιδας. Περισσότερα από 8 περιπολικά βρίσκονταν πίσω του προσπαθώντας να ακινητοποιήσουν το οδηγό. Σα να μη συνέβαινε τίποτα αυτός έσπασε τις μπάρες στα διόδια της Μαυρομανδήλας λίγο πριν από τη Λαμία και συνέχισε περνώντας τη Λαμία.

Στην πορεία από τη Λαμία προς την Αθήνα, κινούμενος πάντα στο αντίθετο ρεύμα, προσπάθησε αρκετές φορές να εμβολίσει περιπολικά που προσπαθούσαν να τον πλησιάσουν και σε δύο περιπτώσεις χτύπησε τα περιπολικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί κάνοντας τεχνική ανάσχεση στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη απέτρεψαν την πιθανότητα να βρεθούν εμπλεκόμενοι σε τροχαίο δυστύχημα αμέριμνοι οδηγοί που κινούνταν στο ρεύμα από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Περισσότερα από 10 περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούσαν να τον σταματήσουν, από την Λαμία μέχρι τα Καμένα Βούρλα, αλλά μάταια.

Η ΕΛ.ΑΣ επί ποδός τοποθέτησε τρία φορτηγά στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας και ο μανιακός οδηγός έπεσε επάνω στο ένα από αυτά τραυματίζοντας τον οδηγό του και εφόσον είχε συγκρουστεί πιο πριν με τρια περιπολικά της αστυνομίας. Η ταχύτητα του έφτασε μέχρι και τα 180χλμ.

Ρεπορτάζ: Πάνος Κατσώνης

Από την σύγκρουση που είχε στα διόδια της Τραγάνας ακινητοποιήθηκε… νεκρός! Περισσότερα στοιχεία για τον ίδιο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Στο σημείο τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η καταγωγή του είναι από τα Φάρσαλα.

O οδηγός  ήταν σε έξαλλη κατάσταση και πετούσε χαρτιά από το παράθυρο. Κάποια στιγμή έκοψε ταχύτητα στο ύψος των Θερμοπυλών και φάνηκε ότι θα διακόψει την τρελή πορεία του ωστόσο όταν πλησίασαν τα περιπολικά ανέπτυξε και πάλι ταχύτητα και έφτασε ως τα διόδια της Τραγάνας όπου είχαμε τραγικό επίλογο.

Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

 
 
http://lamianow.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ