Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η 9η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας (βίντεο)

 

Στη Βέροια πραγματοποιήθηκε η 9η τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας και περιλάμβανε 50 τακτικά θέματα, ενώ κατά την έναρξη της διαδικασίας, τέθηκαν και συζητήθηκαν 8 έκτακτα θέματα.

Παρόντες στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος καλωσόρισε τα μέλη της επιτροπής και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας, Γιώργος Μπίκας.

Πάρόντες στη συνεδρίαση, με δικαίωμα λόγου ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και Αθανάσιος Χειμώνας, ενώ ως τακτικά μέλη της Επιτροπής εκ μέρους της Ημαθίας συμμετείχαν η Νίκη Καρατζιούλα και ο Δημήτρης Μούρνος.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Γ΄Αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Αηδονά Αθηνά, η οποία σε μια ομολογουμένως απαιτητική διαδικασία, επέδειξε τις ικανότητες που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς το θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση σε μεγάλο βαθμό αφορούσε την Ημαθία.

Ήταν το 31ο θέμα της ημερήσιας διάταξης και αφορούσε " Έγκριση του πρακτικού και της έκθεσης Καταλληλότητας της Επιτροπής του άρθρου 13 παρ. 4 του Π.Δ. 242/1996 σε ότι αφορά τα ακίνητα που προσφέρθηκαν για τη συμμετοχή στη διαδικασία δημόσιας μειοδοτικής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου στέγασης των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, της Πρωτοβάθμιας & της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού καθώς του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας (αριθ. 03/2016 Διακήρυξη).

Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση "εξ αναβολής", όπως ανέφερε το σχετικό εισηγητικό και η επί του θέματος συζήτηση ήταν ιδιαίτερα μακρά χρονικά και πολύ "ζωηρή".

Χρειάστηκε να διακοπεί ουσιαστικά η συνεδρίαση για λίγα λεπτά, όταν ολοκληρώθηκε η συζήτηση του θέματος, για να γίνει μια σύντομη διαβούλευση των μελών της Επιτροπής και στη συνέχεια, διαπραγμάτευση με τον ιδιώτη - ιδιοκτήτη για να επέλθει μια κοινά αποδεκτή συμφωνία.

Στα ενδιαφέροντα σημεία της συνεδρίασης ήταν επίσης τοποθέτηση εργολάβου, σχετικά με έργο το οποίο ανέλαβε, ο οποίος με εξαιρετικά παραστατικό τρόπο εισέφερε στους παρευρισκομένους την απάντηση για το πως συμφέρουν οι μεγάλες εκπτώσεις στα έργα, αλλά και τη γνώση για το πως μπορεί να προκύψει ακόμη και κέρδος από μια φαινομενικά "ζημιογόνα" εργολαβική έκπτωση!!!

Προεδρείο, αλλά και μέλη της Επιτροπής εκφράστηκαν θετικά για το γεγονός της κάλυψης της συνεδρίασης με την κ. Αηδονά να επισημαίνει ότι όχι μόνο δεν έχει αντίρρηση, αλλά αντίθετα κρίνει ότι έτσι προβάλλεται το έργο της Επιτροπής και της Περιφέρειας συνολικά.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο των Αιγών.

Βέροια - Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας - 1ο μέρος 6/3/2018

 

 

Βέροια - Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας - 2ο μέρος 6/3/2018

 

Βέροια - Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας - 3ο μέρος 6/3/2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ