Βέροια: Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Τα δημοτικά τραγούδια των Ριζωμάτων Πιερίων Ημαθίας” του Ιωάννη Βαϊνά (φωτο και βίντεο)

 

“Τα δημοτικά τραγούδια των Ριζωμάτων Πιερίων Ημαθίας” του Ιωάννη Βαϊνά, ένα βιβλίο που περιλαμβάνει ένα σπουδαίο και πολύμοχθο έργο, τη συλλογή δημοτικών τραγουδιών των Ριζωμάτων Πιερίων Ημαθίας, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου 2018, στην αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργος Σοφιανίδης, ο καθηγητής – συγγραφέας Ιωάννης Τσιαμήτρος, η Αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας Αλκμήνη Μπεμπέτσου, ο δικηγόρος – γραμματέας του Δημ. Συμβουλίου Αθανάσιος Αποστολόπουλος και ο συγγραφέας Ιωάννης Βαϊνάς.

Η παρουσίαση του βιβλίου, συνοδεύτηκε από τα χορευτικά και τα χορωδιακά συγκροτήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων Δασκίου και Ριζωμάτων με τη συνοδεία γκάιντας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η Βούλα Κοτσάλου, υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης “Θ. Ζωγιοπούλου”.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Περιφερειακή Σύμβουλος Ημαθίας Νίκη Καρατζιούλα, ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θανάσης Σιακαβάρας.

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

“Τα δημοτικά τραγούδια των Ριζωμάτων Πιερίων Ημαθίας” του Ιωάννη Βαϊνά 7/3/18

 

Βέροια - Τα δημοτικά τραγούδια των Ριζωμάτων - παρουσίαση - Σύλλογοι Ριζωμάτων - Δασκίου 7/3/2018

 


Βιογραφικό ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΙΝΑ
 

Ο Γιάννης Βαϊνάς γεννήθηκε στα Ριζώματα Ημαθίας. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός, παντρεμένος και πατέρας δυο τέκνων. Στη διάρκεια της εκπαιδευτικής του σταδιοδρομίας άσκησε τα διευθυντικά του καθήκοντα σε διάφορα πολυθέσια δημοτικά σχολεία, υπήρξε αρχηγός μαθητικών κατασκηνώσεων και Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας.

Χρημάτισε μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Διδασκάλων και Νηπιαγωγών και εκλεγμένος αντιπρόσωπος στις γενικές συνελεύσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ