Ένταλμα σύλληψης κατά του Ιβάν Σαββίδη! - Η αστυνομία αναζητά τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ καθώς και άλλα τέσσερα άτομα. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ποδοσφαιρικό Grexit

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις μετά το άκρως επεισοδιακό ντέρμπι στη Τούμπα, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που «σημαδεύτηκε» από την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και τις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του κόσμου και απεικονίζουν τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ να φέρει όπλο! Το πρωί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψηςγια τον κ.Σαββίδη και ακόμη τεσσάρων ατόμων, με την κατηγορία της παράνομης εισβολής στον αγωνιστικό χώρο και για παραβάσεις του νόμου περί αθλητικής βίας.

Όπως έκανε γνωστό η ΕΛΑΣ, οι έρευνες για τον εντοπισμό του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, δεν αφορούν την κατοχή του όπλου, αλλά την παράνομη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, που οδήγησε κατόπιν και στην διακοπή του αγώνα.  Παρά το γεγονός ότι το ένταλμα δεν αφορά την οπλοκατοχή, η είσοδος του μαινόμενου Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, με το περίστροφο στη μέση, έχει προκαλέσει σάλο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα.

Οι φωτογραφίες του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, με το όπλο σε… πρώτο πλάνο, δημοσιεύονται στα κορυφαία διεθνή ΜΜΕ, όπως επίσης και η απειλή «είσαι νεκρός» προς τον διαιτητή Κομίνη. Στο φύλλο αγώνος, που έκλεισε με τον διαιτητή Κομίνη να κατακυρώνει τελικά το γκολ του ΠΑΟΚ και να ορίζει διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα της ΑΕΚ- που δεν δέχθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο,-περιγράφονται τα όσα ιλαροτραγικά έλαβαν χώρα στη Τούμπα. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής από τον διαιτητή Κομίνη: 

1) Βίαιη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με συνοδεία ατόμων της προσωπικής του ασφάλειας.

2) Βίαιη απώθηση του Ιβάν Σαββίδη στον Βασίλη Δημητριάδη.

3) Λεκτική επίθεση του Λούμπος Μίχελ στον ίδιο τον Γιώργο Κομίνη, με τη φράση: «Έχεις τελειώσει».

«Μετά απ' όλα αυτά αποφάσισα να εισέλθω στα αποδυτήρια διότι η κατάσταση που επικρατούσε δεν επέτρεπε την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα». 

4) «Στα αποδυτήρια ο κ. Μηνάς Λυσάνδρου μου είπε ότι οι παίκτες είναι τρομοκρατημένοι, ενώ έκανε αναφορά και σε κατοχή όπλου απ' την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, το οποίο είχα δει κι εγώ».

Ολοταχώς για ποδοσφαιρικό Grexit

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διακόψει το πρωτάθλημα και βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την UEFA για τηναποβολή των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» στο πρωτάθλημα πιο ορατό από ποτέ, όπως επίσης και το Grexit, δηλαδή η έξοδος των ομάδων από τα ευρωπαϊκά κύπελλα.

 
 
www.sofokleousin.gr
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ