Η Βέροια, οι ‘καλές ειδήσεις’ και οι ‘κουκουλοφόροι’…

08Δεν ξέρω πόση βαρύτητα και βάση έχουν οι καταγγελίες του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Βέροιας, τις οποίες εκτόξευσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τις οποίες η Δήμαρχος Βέροιας είναι μια «Κατίνα» η οποία επιδίδεται σε κουτσομπολισμούς και επιχειρεί να ασκήσει διοίκηση με ρουφιανιές… Εκείνος τα είπε, εκείνος καλείται να τα αποδείξει…
Εμείς κρατάμε τα δικά μας «ερεθίσματα», τις δικές πληροφορίες οι οποίες μας αφορούν άμεσα. Με βάση αυτές, ανεξάρτητα από το τι λένε άλλοι, έχουμε να πούμε ότι οι «υπόγειες διαδρομές» είναι συνήθης πρακτική της Δημάρχου Βέροιας και του περιβάλλοντός της το οποίο ενεργεί είτε κατόπιν δικών της εντολών και υποδείξεων, είτε στα πλαίσια μιας γενικότερης κατεύθυνσης που έχει χαράξει το Δημαρχιακό επιτελείο…
Η τελευταία επίσκεψη σε τοπική εφημερίδα αποτελεί τυπικό δείγμα ρουφιανσμού και πισόπλατων «χειρισμών»…
Το «πρόσωπο» που πραγματοποίησε την επίσκεψη ανήκει στο (πολύ) στενό περιβάλλον της Δημάρχου. Σκοπός της επίσκεψής του, όπως αποδείχτηκε από τη συζήτηση που έγινε, ήταν να διαβάλει δημοσιογράφο – συνεργάτη της εφημερίδας ο οποίος ασκεί κριτική στη διοίκηση του Δήμου…
Ήταν τόσο «έντιμη» η στάση του που ζήτησε, κατ’ επανάληψη η συζήτηση, (βλέπε ρουφιάνεμα, συκοφάντηση και ό,τι άλλο…) να μείνει μυστική….
Μιλάμε για «μνημείο αρσενικότητας»  και έντιμης στάσης ενός προσώπου που ψηφίστηκε από τον Βεροιώτικο λαό να τον εκπροσωπεί….
Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα δέχεται «ερεθίσματα» και «νουθεσίες» για το συγκεκριμένο συνεργάτη της από το περιβάλλον της Δημάρχου.
Με το που ξεκίνησε η συνεργασία του δημοσιογράφου με τη συγκεκριμένη εφημερίδα, αντιδήμαρχος και ιδιαίτερα στενός συνεργάτης της Δημάρχου τηλεφώνησε και «επέπληξε» τον εκδότη!
«Αυτός είναι «κομμένος» από παντού», είπε στο εκδότη με οργίλο ύφος….
Η εφημερίδα δεν διέκοψε τη συνεργασία της με το δημοσιογράφο και γι’ αυτό βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.
Η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια – Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, η οποία μάλιστα δηλώνει ότι είναι «δημοσιογράφος», είχε τηλεφωνήσει προσωπικά σε άλλη εφημερίδα και απείλησε με μηνήσεις αν το ρεπορτάζ του Δημοτικό Συμβουλίου περιλάμβανε κάτι που δεν ήταν της αρεσκείας της….
Η Δήμαρχος Βέροιας είναι αυτή που «εφηύρε» και «επέβαλε» με τον τρόπο της, την εφαρμογή της Αρχής των «καλών ειδήσεων», επιδιώκοντας και επιτυγχάνοντας εν μέρει να χειραγωγήσει τα τοπικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τη «ντιρεκτίβα των καλών ειδήσεων», οι τοπικοί δημοσιογράφοι οφείλουν να παρουσιάζουν μόνο τη θετική πλευρά των πραγμάτων, όταν και όπου υπάρχει. Σε περίπτωση που αναδείξουν κάποια από τα κακώς κείμενα, αυτομάτως χαρακτηρίζονται από τη Δήμαρχο και το «ιερατείο» της, «εμπαθείς», «κίτρινοι» και ξεκινάει επιχείρηση δίωξής τους με κάθε υπόγειο τρόπο….
Μάλιστα η Δήμαρχος Βέροιας επιχείρησε να «ποινικοποιήσει» κάθε διαφορετική φωνή που δεν είναι της αρεσκείας της, όταν έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για «κάποια δημοσιεύματα που είναι αρνητικά για το αξίωμα και το θεσμό του Δημάρχου», αλλά μπροστά στην απρόθυμα στάση των μελών του Σώματος (ακόμη και της δικής της παράταξης), δεν επέμεινε περισσότερο…
Αυτά τα πρωτοφανή που θυμίζουν και λίγο…Χιλή άλλων εποχών, με πρακτικές ιδιότυπης μορφής «κουκουλοφόρων» συνθέτουν ένα νοσηρό κλίμα…
Υπενθυμίζεται ότι η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη εκλέχθηκε με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ… Του νέου ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου….
Οι ίδια πάντως και πολλοί συνοδοιπόροι της στις εσωκομματικές εκλογές στήριξαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα….
Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Δήμαρχος Βέροιας δηλώνει, κατ’  επάγγελμα, δημοσιογράφος…. Και τηλεφωνεί στις εφημερίδες απειλώντας… Και τηλεφωνούν ή επισκέπτονται εφημερίδες στενοί της συνεργάτες, μυστικά πάντα,  για να διαβάλουν δημοσιογράφους που δεν τους γλύφουν και να απαιτούν την απόλυσή τους…


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ