Θερμό μήνυμα ειρήνης στην Ελλάδα από τον Ερντογάν!

 

Ένα ξαφνικό μήνυμα ειρήνης στην Ελλάδα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν έρχεται να ανατρέψει το σκηνικό στις εξαιρετικά τεταμένες σχέσεις των δύο χωρών.

Την ώρα που στο Αιγαίο έχουμε έναν "ακήρυχτο πόλεμο" όπως δήλωσε πρόσφατα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, με συνεχείς παραβιάσεις του εθνικούς εναέριου και θαλάσσιου χώρου, αλλά και εμπρηστικές δηλώσεις εκατέρωθεν, ο Τούρκος πρόεδρος, εμφανίζεται ξαφνικά να κραδαίνει "κλάδο ελαίας".

«Χρειαζόμαστε την ειρήνη τώρα», δήλωσε απευθυνόμενος στην Ελλάδα ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι δεν επιθυμεί περισσότερες εντάσεις, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Για να προσθέσει μάλιστα με έμφαση: «άλλωστε, η ειρήνη μαζί σας δεν μοιάζει με καμία άλλη», απευθυνόμενος στη χώρα μας ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξή του στο δίκτυο NTV.

Συμπλήρωσε δε, ότι «δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις».

Μάλιστα, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αναφέρθηκε και με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο, Προκόπη Παυλόπουλο». 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα. «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν» είπε, χαρακτηρίζοντάς τους «γκιουλενιστές», και συμππλήρωσε: «Πρέπει να ερωτηθεί η Ελλάδα τι κάνει γι' αυτό», ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ανέφερε: «δεν  θέλουμε να ταράξουμε τα νερά, δεν κάνουμε τέτοια προσπάθεια».

 

www.sofokleousin.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ