Βέροια – Γεωργία Μπιτάκου: «Ως ελληνικός λαός δεν δεχόμαστε καμία καπήλευση της ταυτότητας και του πολιτισμού μας – Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική» (βίντεο)

 

Η Δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου, βρέθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου στη Βεργίνα, όπου διεξήχθη ο «2ος Δρόμος Ανακτόρων» και την συναντήσαμε στο Μουσείο των Βασιλικών Ταφών των Αιγών.

Η κ. Μπιτάκου, σε δηλώσεις της, απηύθυνε κάλεσμα του κόσμου στο Πανεθνικό Συλλαλητήριο που θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος στις 13 Μαΐου, με το σύνθημα «Η Ελλάδα ΔΕΝ αιχμαλωτίζεται».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της νεοσύστατης πατριωτικής Κίνησης Πολιτών ΔΙΕΞΟΔΟΣ, που αποτελείται από ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αθλητές, ομογενεις, στρατιωτικούς, διπλωμάτες, δημάρχους, εργάτες του μόχθου, ακτιβιστές, δημοσιογράφους , νομικούς, γιατρούς, ομογενείς , εκπροσώπους Πολιτιστικων Ενώσεων, Παμμακεδονικών, Παμπελοποννησιακών, Πανθεσσαλικων, Παγκυπριακών, Αγροτικών ,Ενώσεων, Συλλογους Γυναικών, Εκπροσωπους ΑΜΕΑ, ευπαθών ομάδων, συνταξιούχων ,πολυτέκνων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων.

Στις δηλώσεις της η Γεωργία Μπιτάκου, είπε: «Στις 13 Μαΐου ετοιμάζουμε συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Η Ελλάδα ΔΕΝ αιχμαλωτίζεται. Τα πρωτάγματά μας αφορούν τους δυο στρατιωτικούς μας, που παράνομα βρίσκονται έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Ανδριανούπολη. Επαναλαμβάνουμε την εντολή που δώσαμε αλλά δεν εισακούστηκε από τους πολιτικούς, καμία απολύτως διαπραγμάτευση για τη Μακεδονία. Είναι πολύ σημαντικό για το σημείο που βρισκόμαστε, είμαστε στη Βεργίνα, εδώ που γεννήθηκε ο Μ. Αλέξανδρος, στην πόλη του Φιλίππου, εδώ που ο Ανδρόνικος έκανε τις παγκόσμιας σπουδαιότητας ανασκαφές, στους Τάφους του μεγάλου στρατηλάτη, του μεγάλου βασιλιά Έλληνα, και από εδώ να σηματοδοτήσουμε ακόμη μια φορά κάτι το οποίο δεν είναι απλά αυταπόδεικτο, η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική.»   

Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί:


Βέροια - Η δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου στο Verianet 29/4/2018

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ