Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο – «Καραγκιοζάκο…έ! Καραγκιοζάκο»!!!! (βίντεο)

 

Τα «γαλλικά» ανάμεσα σε δυο μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενός της συμπολίτευσης κι ενός της αντιπολίτευσης, άνοιξαν προφανώς νέα σελίδα στην ιστορία του κορυφαίου συλλογικού, πολιτικού οργάνου του Δήμου Βέροιας.

Λίγο νωρίτερα ακούστηκαν και άλλα, όχι βέβαια αυτής της… κατηγορίας, αλλά στο «γνωστό» πάντα ύφος…

Ο δήμαρχος Βέροιας αρχικά έκανε μια αναλυτική παρουσίαση του «Κλεισθένη» και των αλλαγών που επέρχονται.

Λίγο αργότερα είχε σύντομη λεκτική αντιπαράθεση με τον κ. Μαρκούλη. 

Η επίδειξη ύφους έγινε στη λεκτική σύρραξη με τον κ. Γουλτίδη τον οποίο κατηγόρησε ότι επιχείρησε να σταματήσει το αποχετευτικό έργο στη Βεργίνα και μάλιστα επικαλέστηκε μαρτυρία προσώπου που δεν κατονόμασε, αλλά δεσμεύτηκε ότι θα τον παρουσιάσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Από τα συμφραζόμενα και τα… μετέπειτα  συνάγεται ένα πρώτο συμπέρασμα ότι αυτά που ακούστηκαν θα απασχολήσουν και άλλες αίθουσες…

Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας 30 Απριλίου ήταν ακόμη μια συνεδρίαση που εξέτασε και πήρε αποφάσεις σε θέματα που θα μπορούσε κάλλιστα να αποφασίσει και να διαχειριστεί μια υπηρεσία μεσαίου μεγέθους και αρμοδιοτήτων.

Στο πνεύμα των πολιτικών «δασκάλων», το «κονκλάβιο»  της δημοτικής αρχής δείχνει ότι θέλει να επιτύχει την αναβάπτισή του στην εξουσία του Δήμου, μέσα από εκδηλώσεις, δημόσιες σχέσεις και ..παλαμάκια…

Ενδεικτικό είναι ότι σε ερώτηση του κ. Γουλτίδη γιατί δεν κάνει δημόσιο απολογισμό ο δήμαρχος, καθώς ήδη συμπληρώνει 4 χρόνια στην ηγεσία του Δήμου, ο «πρώτος πολίτης» απάντησε ότι κάνει κάθε μέρα απολογισμό με τους πολίτες!!!

Πάντως η αντιπολίτευση, πέραν αυτών δεν έθεσε σπουδαία ζητήματα…

Οι επικεφαλής των δύο πρώτων σε δύναμη παρατάξεων δεν πήραν καν τον λόγο προ ημερήσιας διάταξης.

Ο κ, Μπέκης έθεσε τρία ζητήματα που αφορούσαν τον νυχτερινό φωτισμό στη δυτική παράκαμψη,  το επίκαιρο αυτή την εποχή των τραπεζοκαθισμάτων και αυτό του τρόπου επιλογής υλοποίησης έργου αποχέτευσης σε Βεργίνα και Παλατίτσια.

Ο Αντώνης Μαρκούλης ζήτησε να γίνει τοποθέτηση από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επί των διατάξεων του «Κλεισθένη» σε επόμενη συνεδρίαση, εντόπισε ιδιαίτερα μεγάλο για διαγραμμίσεις ποσό που ψηφίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή το οποίο όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ήταν λάθος εγγραφή και ζήτησε ενημέρωση για τη δίκη – που δεν έγινε τελικά – της 20ης Απριλίου με κατηγορούμενο αντιδήμαρχο και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετά από πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημ. Διοίκησης.

Ο κ. Καγκελίδης αναφέρθηκε και πάλι στο ιστορικό κεφάλαιο της γενοκτονίας με πρόταση για μαθητικό διαγωνισμό επί του θέματος.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις – απαντήσεις αντιδημάρχων και στη συνέχεια το Σώμα μπήκε στο πεδίο των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ένα σχόλιο του κ. Παπαγιάννη προκάλεσε τον «δηκτικό» σχολιασμό του κ. Διαμάντη περί …Τσιπίδη και στη συνέχεια αποκάλεσε τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης «καταγκιοζάκο»

«Υπάρχει δεδικασμένο», όπως είπε, ο χαρακτηρισμός «καραγκιοζάκο» δεν είναι ύβρις, αλλά ότι του προκαλεί γέλιο…

 

Βέροια - συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου - προ ημερήσιας διάταξης 30/4/2018

 

Βέροια - συνεδρίαση Δημοτικού συμβουλίου - τακτικά θέματα 30/4/308

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ