Βέροια: Ο υφ. Παιδείας, Δ. Μπαξεβανάκης εγκαινίασε την έκθεση του ΕΠΑΛ – Ημερίδα για τις προοπτικές της μαθητείας (βίντεο)

 

Στο πλαίσιο της δράσης «Το ΕΠΑ.Λ Δημιουργεί» που διοργάνωσε η   Δ.Δ.Ε Ημαθίας και το ΕΠΑΛ Βέροιας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Η Μαθητεία και οι νέες προοπτικές του ΕΠΑ.Λ».
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με την παρουσία και ομιλία του υφυπουργού Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη και του Διευθυντή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας κ. Μουστάκα.

Νωρίτερα στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου ο υφυπουργός έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων του τριημέρου όπου εκτίθενται έργα και δημιουργίες του ΕΠΑΛ Βέροιας, αφού πρώτα ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε στα «περίπτερα» της κάθε ειδικότητας.

Ο κ. Μπαξεβανάκης απηύθυνε χαιρετισμό – ομιλία στην ημερίδα κατά την οποία τόνισε ότι πραγματοποιείται «αλλαγή του προγράμματος σπουδών, νέα βιβλία και εξοπλισμό εργαστηρίων με ένα κονδύλι πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με στρατηγικό σχέδιο εγκεκριμένο από Ε.Ε.»

Στην ημερίδα της οποίας το συντονισμό είχε η Ελισάβετ Τσέκα, Υπεύθυνη του τομέα Υγείας, Πρόνοιας και ευεξίας του ΕΠΑΛ Βέροιας, χαιρετισμό απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κ. Τσιούντας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Σοφιανίδης, ο Περιφερειακός Διευθυντής, Παναγιώτης Ανανιάδης και ο Κώστας Σισμανίδης, εκπρόσωπος του Επιμελητήριου Ημαθίας.  

Αν και ήταν στον αρχικό πρόγραμμα, δεν παρέστη και δεν απηύθυνε χαιρετισμό η ΕΛΜΕ Ημαθίας, καθώς έχει εκφρασμένες άλλες θέσεις και διαφωνεί σε πολλά και κρίσιμα σημεία με τον τρόπο που εφαρμόζεται η επαγγελματική εκπαίδευση.

Εισηγητές – ομιλητές στην ημερίδα ήταν ο Γιώργος Μουστάκας, διευθυντής επαγγελματικής εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, η Αναστασία Μαυρίδου, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, ο Βαπτιστής Παντής, Διευθυντής του ΕΠΑΛ Βέροιας, οι κυρίες Θεοδώρα Σαμαρά και Ειρήνη Διούδη, εκπαιδευτικοί πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας και η μαθήτρια Αναστασία Γκαβάνη

Βέροια - Ημερίδα με θέμα η μαθητεία και οι νεες προοπτικές του ΕΠΑΛ 3/5/2018

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Βέροια: Ημερίδα με θέμα «Η Μαθητεία και οι νέες προοπτικές του ΕΠΑ.Λ» - υφ. Παιδειας Μπαξεβανάκης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ