Βέροια: Σε «επετειακή εκδήλωση» εκτέθηκαν Δήμος και «ταγοί» (βίντεο)

 

Σε μια εκδήλωση που μάλλον εκθέτει το Δήμο, επιχειρήθηκε να αποδοθεί επετειακός χαρακτήρας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη σύσταση του Δήμου Βέροιας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και είχε όλα τα χαρακτηριστικά της ανεπάρκειας της δημοτικής Αρχής.
Μάλιστα δεν έλειψαν οι «χοντράδες» με κορυφαία αυτή του δημάρχου Βέροιας ο οποίος απηύθυνε τιμητική δήλωση κοιτάζοντας προς τα …παράθυρα!!!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, επρόκειτο για  ημερίδα με τίτλο «100 χρόνια Ιστορίας. Διαμορφώνοντας το αύριο».

Η προετοιμασία της αίθουσας ήταν για να υποδεχτεί ….κοσμοπλημμύρα, αλλά τελικά η εικόνα θύμισε μια συνεδρίαση ρουτίνας και μάλιστα με απουσίες τόσες και τέτοιες που σηματοδοτούν τον βαθμό σοβαρότητας και σημασίας που δόθηκε στην «ημερίδα».

Από την συμπολίτευση οι συμμετοχές των δημοτικών συμβούλων ήταν μετρημένες στα δάχτυλα και αυτοί που έμειναν μέχρι το τέλος ήταν ακόμη λιγότεροι…

Ο Θανάσης Αποστολόπουλος ήταν ο μόνος «εκπρόσωπος» του συνόλου της αντιπολίτευσης από την οποία δεν συμμετείχε κανείς άλλος!!!

Αντίθετα τίμησαν με την παρουσία του κι έμειναν μέχρι το τέλος ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Βεροίας και Ναούσης, π. Δημήτριος Μπακλαγής, οι βουλευτές Ημαθίας Ουρσουζίδης και Καρασαρλίδου, ο εκπρώσωπος του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Νίκος Τσούντας, ο στρατηγός, διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Πέτρος Δεμέστιχας, ο αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, Χρήστος Σιμούλης, ο διοικητής ΠΟΥ Βέροιας, Αλέξανδρος Κουβακάς, ο διοικητής της Σχολής Αστυνομίας, Διονύσιος Κούγκας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση καταλόγου… απόντων και αναμενόμενων να καταφτάσουν κάποια στιγμή και το μακρόσυρτο και ανερμάτιστο πρόγραμμα «σώθηκε» χάρις στους αυτοσχεδιασμούς υπηρεσιακών και υπαλλήλων που είχαν την κατάλληλη προετοιμασία για αναγκαία και αναπόφευκτα «μπαλώματα».

Σε ο,τι αφορά το… τελετουργικό, την «ημερίδα» άνοιξε ο δήμαρχος Βέροιας με μια ομιλία που ενδεχομένως την ετοίμασε και για την προεκλογική περίοδο, κατά την οποία αφού παρέθεσε τα όσα σπουδαία έκανε, στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσει, πιθανόν και μετά τις δημοτικές εκλογές….

Ακολούθησε η τιμητική απονομή διάκρισης στον παλαιότερο εν ζωή Δήμαρχος Βέροιας, η οποία όμως έγινε προς τα… παράθυρα του κτηρίου.

Ο κ. δήμαρχος, για τις ανάγκες της… φωτογράφισης, έκανε την απονομή στρέφοντας τα «νώτα» του προς τους εκπροσώπους της εκκλησίας, του κοινοβουλίου και των ενόπλων δυνάμεων, συμπαρασύροντας έτσι και τον τιμώμενο κ. Βλαζάκη να έχει γυρισμένη την πλάτη προς τους προσκεκλημένους!!!

Στιγμές απείρου κάλλους ή αλλιώς, ακόμη μια από τις «χοντράδες» που μας έχουν συνηθίσει….

Ακολούθησε μεστός χαιρετισμός από τον πρώην δήμαρχος, Γιάννη Χασιώτη και μια όμορφη, αυθόρμητη σκηνή, εκτός προγράμματος, με πολίτη να ασπάζεται με μια ανθοδέσμη τον Ανδρέα Βλαζάκη.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι ομιλίες προσκεκλημένων και μη, με μια διαρκή αυτοσχεδιαστική αλλαγή του προγράμματος, δεδομένου ότι το αρχικό, φιλόδοξο πρόγραμμα διαμορφώθηκε χωρίς προφανώς να ληφθούν υπ’ όψη κάποιες σημαντικές «λεπτομέρειες»…
Μεταξύ αυτών ήταν και η θεματολογία των ομιλιών και η διάρκειά τους.

Όπως φάνηκε, από τους ομιλήσαντες, ο καθένας μιλούσε για ό,τι ο ίδιος έκρινε…

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου έκανε έναν πολύ θετικό απολογισμό του έργου της παρούσας δημοτικής Αρχής, μπαίνοντας μάλιστα και σε… τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ οι επόμενοι ομιλητές στο μεγαλύτερο μέρος τους, παρουσίασαν εκτενείς ιστορικές αναφορές που αφορούσαν τον τόπο τους..

Έτσι μετά τον αντιδήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Δημαρέλο που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο έργο του κ. Μπουτάρη, εισηγήσεις με ιστορικές αναφορές στους δήμους τους και στην ιστορία του τόπου τους έκαναν ο Δήμρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης, η δημοτική σύμβουλος Χίου, Έφη Καλκάνη και ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Ακολούθησε εμβόλιμα η προβολή ενός βίντεο διάρκειας 50 περίπου λεπτών, ώστε να φτάσουν οι δήμαρχοι Νάουσας και Έδεσσας.

Στην μισοάδεια αίθουσα, όταν έφτασαν οι δύο δήμαρχοι, ο μεν κ. Κουτοσγιάννης έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό, απευθύνοντας μάλιστα για των παρισταμένων βουλευτών, μήνυμα προς τον κ. Σκουρλέτη για τον «Κλεισθένη»,  ο δε Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην αυτοδιοίκηση, αλλά άφησε ερωτηματικά – μάλλον από βεβιασμένη διατύπωση – όταν έκανε λόγο για ενότητα μεταξύ «Μακεδόνων, ντόπιων και Ελλήνων»!!! 

Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος γύρω στις 2:30 το μεσημέρι.

 

 

Βέροια - 100 χρόνια Ιστορίας. Διαμορφώνοντας το αύριο - επετειακή εκδήλωση 4/5/2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ