Βέροια – Τζήμερος: «Στην Ελλάδα υπάρχει ένα κόμμα, ο κρατισμός»!!! (βίντεο)

 

Την Ημαθία επισκέφτηκε τη Δευτέρα 7 Μάιου ο Θάνος Τζήμερος Πρόεδρος του κόμματος "δημιουργία, ξανά!" και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής.

Ο κ. Τζήμερος είχε σειρά επαφών σε παραγωγικές μονάδες με τοπικούς οικονομικούς παράγοντες και το μεσημέρι έδωσε συνέντευξη τύπου στον πολυχώρο «Εληά»

Ο Πρόεδρος του κόμματος "δημιουργία, ξανά!" στην αρχική του τοποθέτηση ανάπτυξε τις βασικές θέσεις υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει μόνο ένα κόμμα και αυτό είναι ο «κρατισμός».

Αναφέρθηκε στα παραδείγματα άλλων χωρών όπως της Εσθονίας, που βρίσκονταν σε χειρότερη οικονομική θέση από την Ελλάδα και με σωστές επιλογές όχι απλά βγήκαν από τη δύσκολη θέση, αλλά σήμερα βρίσκονται σε πολύ ψηλότερη θέση από τη χώρα μας.

Όπως είπε, το θέμα της κεντρικής πολιτικής ομιλίας που θα κάνει το βράδυ στον ίδιο χώρο θα έχει θέμα «Και όμως γίνεται» και θα έχει αφετηρία τα παραδείγματα άλλων χωρών που πέτυχαν άλλες μορφές ανάπτυξης.

Ο κ. Τζήμερος αναφέρθηκε στο ζήτημα της φορολογίας τονίζοντας ότι η αύξησή της από ένα σημείο και μετά δεν αυξάνει, αλλά μειώνει τα κρατικά έξοδα.

Είπε ακόμη ότι οι φαινομενικά δημόσιες παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ακριβοπληρωμένες από τους πολίτες και ένα λόγο για «σοβιετικής αντίληψης» δημόσιο τομέα.

Υπογράμμισε ότι ο ρόλος του κράτους δεν είναι να έχει κρατικές επιχειρήσεις και μάλιστα ανταγωνιστικές στην αγορά, αλλά ο ρόλος του είναι αυτός της εποπτείας.

Όπως είπε, όλα θυσιάζονται στο βωμό του πολιτικού κόστους και των πελατειακών σχέσεων πολιτών – κομμάτων και γι’ αυτό δεν εφαρμόζονται αυτά που θα έπρεπε και είναι αναγκαία.

 

 

Βέροια - Θάνος Τζήμερος - Δημιουργία, ξανά! - συνέντευξη τύπου 7/5/2018

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ