Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Αλέξανδρος Τσαπράζης: Από την Βέροια στην Αθήνα και στην πρώτη δισκογραφική δουλειά

 

Κόντρα στο Βοριά

Ο Αλέξανδρος Τσαπράζης γράφει και ερμηνεύει «Κόντρα στο βοριά» πάνω σε στίχους του Άρη Κλεισούρα. 

Ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι που σμίγει δεξιοτεχνικά το ερωτικό με το κοινωνικό στοιχείο. 

Ένα μήνυμα «κόντρα» στον γκρίζο των καιρών που αποπνέει αισιοδοξία, αγάπη, ανθρωπιά.

Ανάγλυφοι στίχοι που πλημμυρίζουν με εικόνες τον ακροατή, άμεση αλλά περίτεχνη μουσική γραφή που υπογραμμίζει αρμονικά το λόγο, ερμηνεία αξιώσεων που μιλάει στις ευαίσθητες καρδιές.

Λίγες φορές ένα δισκογραφικό ντεμπούτο συνοψίζει μεστά τόσο πολλά και ιδιαίτερα.

Τίποτα βέβαια δεν είναι τυχαίο… Αν διαβάσετε το σύντομο βιογραφικό του Αλέξανδρου Τσαπράζη θα αντιληφθείτε γιατί ο νεαρός τραγουδοποιός κάνει με την πρώτη του μόλις δισκογραφική απόπειρα τη διαφορά…

Το «Κόντρα στο βοριά» με τον Αλέξανδρο Τσαπράζη κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. 

 

 

 

Ποιος είναι ο Αλέξανδρος Τσαπράζης
Ο Αλέξανδρος Τσαπράζης γεννήθηκε στη Βέροια την 1η Αυγούστου 1987. Σε ηλικία 7 χρονών ξεκινάει μαθήματα κλασικής κιθάρας και ανώτατων θεωρητικών (Αρμονία-Αντίστιξη) ενώ παράλληλα συμμετέχει στην χορωδία του Δημοτικού Ωδείου της Βέροιας. Ασχολείται επίσης με τη ζωγραφική και την φωτογραφία. 

Στην εφηβεία του συμμετέχει σε νεανικά γκρουπ, ξένης κυρίως ροκ μουσικής, και κάνει με την μπάντα του τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα μαγαζιά της πόλης και σε φεστιβάλ. 

Το τραγούδι ουσιαστικά μπαίνει στη ζωή του λίγο αργότερα όταν πια ξεκινάει να δουλεύει επαγγελματικά. 

Εκεί αρχίζει να πειραματίζεται με το έντεχνο λαϊκό τραγούδι όπου σιγά σιγά γνωρίζει και ακούει όλους τους μεγάλους έλληνες συνθέτες (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λοΐζος, Κουγιουμτζής κ.ά) και ερμηνευτές (Νταλάρας, Πάριος, Παπακωνσταντίνου κ.ά) αλλά και νεότερους. 

Σε ηλικία περίπου 15 χρονών γράφει τα πρώτα του τραγούδια σε μουσική και στίχο. Τελειώνοντας το λύκειο, αρχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου όπου και ειδικεύεται στο ούτι. 

Μετά την πρακτική του και αφού έχει ολοκληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις έρχεται στην Αθήνα όπου ξεκινά τη συνεργασία του με το Ogdoo Music Group

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ