Βέροια: Δημοτικό Συμβούλιο – «Απόψεις» για τον «Κλεισθένη» και άρον-άρον το «Σέλι – Α. Σέλι» (βίντεο)

 

Με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε τη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.  

Ουσιαστικά επρόκειτο για μια «ειδική» συνεδρίαση – ασχέτως αν δεν χαρακτηρίστηκε έτσι – η οποία προαναγγέλθηκε από την προηγούμενη συνεδρίαση της 30ης Απριλίου με κεντρικό θέμα τον «Κλεισθένης», το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται σε διαβούλευση και αφορά την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης.

Η ουσία της συζήτησης του θέματος ήταν – όπως αναφέρει και το σχετικό  εισηγητικό – «απόψεις επί του προτεινόμενοι σχεδίου νόμου», δηλαδή στην πράξη δεν μπορούσε να έχει άλλο χαρακτήρα και περιεχόμενο πέραν μιας συζήτησης «πολιτικής φιλολογίας», όπως και έγινε.

Έχοντας από την μια πλευρά ένα νομοσχέδιο υπό διαμόρφωση και με ερωτηματικά για το «βάθος» μελέτης και γνώσης του – για υποκειμενικούς, αλλά και αντικειμενικούς λόγους – η μακρόσυρτη συζήτηση αναδείχθηκε σε πρόσφορο πεδίο για ανάπτυξη πάσης φύσεως θέσεων και απόψεων που κυμάνθηκαν από σοβαρές προσεγγίσεις μέχρι …ταξίδι στα «σύννεφα της πολιτικής φιλοσοφίας»…

Είναι απορίας άξιο το γιατί, ενώ κρίθηκε αναγκαία μια συνεδρίαση με αυτό το θέμα, η συνεδρίαση αυτή δεν είχε αποκλειστικό θέμα συζήτησης τον «Κλεισθένη», αλλά και άλλα 17 θέματα από τα οποία το ένα σηκώνει πολλή συζήτηση…

Ήταν το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης  που αφορούσε «Έγκριση ή μη του από 21-12-2017 τροποποιημένου πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Οδική σύνδεση οικισμού Κάτω Βερμίου με τον οικισμό Άνω Βέρμιο»

Ένα θέμα – αυτό του έργου ( που δεν έγινε ποτέ) της οδικής σύνδεσης Κάτω – Άνω Βερμίου, το οποίο ταλανίζει εδώ και χρόνια το Δήμο Βέροιας και έχει χαρακτηριστικά τεράστιου σκανδάλου, τη στιγμή που υπάρχει επώνυμη καταγγελία ότι ο Δήμος Βέροιας υπέστη ζημία η οπία φτάνει τις 600.000 ευρώ!!!

Με τη διαδικασία του «άρον-άρον» η αιρετή διοίκηση του Δήμου, έφερε το θέμα αυτό προς ψήφιση, στα «απόνερα» μια μακρόσυρτης συζήτησης που προηγήθηκε για τον «Κλεισθένη» και ενώ επίκειται εκδίκαση στο διοικητικό Εφετείο!!!

Συγκεκριμένα ο Δήμος κέρδισε την προσφυγή που έκανε στο ΣτΕ σχετικά με προηγούμενη απόφαση του Διοικητικού Εφετείου όπου ο Δήμος Βέροιας δεν παρέστη και ερημοδικάστηκε, με αποτέλεσμα να δικαιωθεί ο εργολάβος του έργου το ποσό που φτάνει τις 460.00 ευρώ.

Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί και πάλι στο Διοικητικό Εφετείο, στις 6 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών έχει προσφύγει στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και στον εισαγγελέα διαφθοράς, το πόρισμα των οποίων αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι τα στοιχεία που κατατέθηκαν αλλάζουν άρδην το "τοπίο" της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος είχε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Βέροιας και σε επιστολή του υποστηρίζει ότι ο Δήμος Βέροιας ζημιώθηκε με το ποσό των 600.000 ευρώ!!!

Κι ενώ υπάρχουν αυτές οι εξελίξεις, με επικείμενη νέα εκδίκαση της προσφυγής του εργολάβου και με σοβαρότατες καταγγελίες για τις οποίες δεν ολοκληρώθηκε η εξέταση, ούτε υπάρχει πόρισμα, το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου!!!

Και βέβαια με την πλειοψηφία που δίνει ο νόμος στον εκάστοτε Δήμαρχο – για την οποία γίνεται μεγάλη συζήτηση εν όψει του «Κλεισθένη» - πάρθηκε θετική επί της εισηγήσεως, απόφαση…
Μια ψήφος ήταν κατά, του κ. Γουλτίδη, 5 ήταν «λευκές» (Παπαδίνα. Μπέκης, Σουμελίδης, Καγκελίδης και Κάκαρης) και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι ψήφισαν «υπέρ»

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο 7/5/2018

 

Βέροια - Δημοτικό συμβούλιο - συζήτηση για τον Κλεισθένη - Γιώργος Κάκαρης 7/5/2018

 

Ρεπορτάζ: Δ. Καρολίδης
Φωτο – εικόνα: Σοφία Βέϊου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ