Βέροια: Αθώα η Δημοτική Σύμβουλος, Σοφία Ελευθεριάδου

 

Αθώα έκρινε τα δικαστήριο τη Δημοτική Σύμβουλο, Σοφία Ελευθεριάδου, η οποία αντιμετώπιζε τη κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, μετά από μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος της.

Τη μήνυση, αλλά και αγωγή που κατατέθηκε αργότερα, υπέβαλε ο διευθυντής της ΚΕΠΑ, Γιάννης Καμπούρης.

Η υπόθεση αφορούσε τοποθέτηση της κ. Ελευθεριάδου σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την πραγματοποίηση προγράμματος θερινού κινηματογράφου στο πάρκο Αγ. Αναργύρων, στη Βέροια.

Μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν ο Γ. Γραμματέας του Δήμου, μετακλητός από τον δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιατζίδη, ο κ. Τσιλογιάννης ο οποίος είναι μάρτυρας κατηγορίας και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις που εκπορεύονται από το περιβάλλον του Δήμου Βέροιας και ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηαθανασίου.

Στην κατάθεσή του ο κ. Τσιλογιάννης είπε ότι δεν ήταν παρών στη συνεδρίαση εκείνη, αλλά πληροφορήθηκε τα όσα ειπώθηκαν σε αυτήν από την … ανάγνωση των πρακτικών της συνεδρίασης.

 
Ο κ. Χατζηαθανασίου ο οποίος ήταν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και διηύθυνε τη συζήτηση σε εκείνη τη συνεδρίαση, κατέθεσε ότι ήταν λάθος του τότε το ότι δεν διέκοψε την δημοτική σύμβουλο κάτι που το …διαπίστωσε εκ των υστέρων, πιθανόν όταν κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας!!!

Σημειώνεται ότι οι δύο μάρτυρες κατηγορίας, ο κ. Τσιλογιάννης και ο κ. Χατζηαθανασίου είναι μαζί με άλλους δύο, σε άλλη δίκη, ενάγοντες και ζητούν αποζημίωση επειδή – όπως διατείνονται – θίχτηκε η τιμή και η υπόληψή τους.

Η υπόθεση αυτή αφορά τη γέφυρα Κούσιου…

Από τους μάρτυρες υπεράσπισης τονίστηκε ότι τα όσα είπε η κ. Ελευθεριαδου δεν είχαν σκοπό να πλήξουν το πρόσωπο του κ. Καμπούρη, αλλά ήταν στα πλαίσια της κριτικής που έχει δικαίωμα – αλλά και υποχρέωση – να κάνει ένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και η κριτική αφορούσε τη θεσμική του υπηρεσιακή ιδιότητα και όχι το πρόσωπο.

Στην υπόθεση με κατηγορούμενη την Δημοτική Σύμβουλο, Σοφία Ελευθεριάδου, η οποία εκδικάστηκε την Πέμπτη 10 Μαΐου, η πρόταση του εισαγγελέα έδρας κ. Βερυκούκη ήταν να κηρυχτεί αθώα η κατηγορούμενη.

Μετά από πεντάλεπτη διακοπή, το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του αθωώνοντας την κ. Ελευθεριάδου.

Το δικαστήριο έκρινε ότι συντελέστηκε απλά το αδίκημα της εξύβρισης το οποίο, λόγω ειδικών νομικών διατάξεων, δεν επισύρει ποινή και η κατηγορούμενη κρίθηκε αθώα. 

 

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Καρολίδης

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ