Δεν εστάλη καμιά δήλωση του κ. Καμπούρη προς τα ΜΜΕ – Σχόλιο στο fb το οποίο χρήζει διευκρινίσεων...

 

Επειδή διαφαίνεται μια πρόκληση σύγχυσης και εντυπώσεων, οφείλουμε να διευκρινίσουμε το εξής:

Την Πέμπτη 10 Μάιου εκδικάστηκε η υπόθεση της μήνυσης που κατέθεσε ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας κατά της Δημοτικής Συμβούλου, Σοφίας Ελευθεριάδου.

Λίγες ώρες μετά την έκδοση της απόφασης ο μηνυτής δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb κείμενο σχετικά με το θέμα αυτό.

Στο κείμενο ο κ. Καμπούρης αρχικά αμφισβητεί την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, καθώς κάνει λόγο για «διακίνηση είδησης» η οποία δεν αποδίδει σωστά την δικαστική απόφαση.

Αναφέρει γενικά για «διάφορα τοπικά σάιτ», χωρίς να κατονομάζει αυτά στα οποία δεν έγινε ορθή καταγραφή των γεγονότων.

Τον παραπέμπουμε στο ρεπορτάζ του Verianet.gr το οποίο επίσης είναι «τοπικό σάιτ» και περιμένουμε να διευκρινίσει ποιους εννοεί ότι «διακίνησαν είδηση» όχι με ορθό τρόπο.

Διότι η διακίνηση είδησης επί το «μη ορθό» σημαίνει «παραπληροφόρηση» και μάλιστα εσκεμμένη, κάτι που οφείλει ο συντάκτης να προσδιορίσει επακριβώς.

Το γενικό «διάφορα τοπικά σάιτ» ανοίγει άλλα πεδία….

Αυτό είναι το ρεπορτάζ του Verianet.gr:

Βέροια: Αθώα η Δημοτική Σύμβουλος, Σοφία Ελευθεριάδου

Ο κ. Καμπούρης σωστά επισημαίνει ότι το δικαστήριο έκρινε ότι «η κ. Ελευθεριάδου τέλεσε το αδίκημα της εξύβρισης και δε δέχτηκε ότι τέλεσε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Σε ότι αφορά την ποινή αυτή δεν επιμετρήθηκε, γιατί σύμφωνα με το νόμο έχει παραγραφεί»

Αφού λοιπόν το δικαστήριο έκρινε ότι η κ. Ελευθεριάδου δεν τέλεσε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, αλλά αυτό της εξύβρισης, αδίκημα για το οποίο δεν καταδικάστηκε διότι το αδίκημα έχει παραγραφεί, τότε ποια είναι η "διακίνηση" της «μη ορθής» είδησης;

Υπάρχει καταδικαστική ποινή για την κυρία Ελευθεριάδου; Αν «ναι», ποια είναι; 

Όταν ένας κατηγορούμενος δεν καταδικάζεται, δεν σημαίνει ότι είναι αθώος;

Αν ο κ. Καμπούρης θεωρεί ότι σε κάποια ρεπορτάζ δεν έγινε αναφορά στο μέρος της εξύβρισης, οφείλει να κατονομάσει ποιοι το αποσιώπησαν. Όχι όμως να μιλάει γενικά για «διάφορα τοπικά σάιτ»…

Διότι το να θίγεις την επαγγελματική αξιοπιστία κάποιου χωρίς αποδείξεις αποτελεί σοβαρό ζήτημα.

Σε ό,τι αφορά τη «διακίνηση» της δικής του αναφοράς στο θέμα, διευκρινίζουμε ότι ο κ. Καμπούρης μέχρι το βράδυ της Πέμπτης δεν έστειλε καμιά δήλωση στα τοπικά ΜΜΕ, εκτός αν το έκανε επιλεκτικά και για δικούς του λόγους παρέλειψε το Verianet.gr

Το τονίζουμε και είναι σαφές ότι το Verianet.gr από τη στιγμή που λάμβανε δήλωση του κ. Καμπούρη εννοείται ότι θα τη δημοσίευε αμέσως. 

Είναι πάγια αρχή του Verianet.gr η ελευθερία της άποψης, ακόμη κι όταν διαφωνούμε μια κάποιες απόψεις. Η διαφωνία δεν σημαίνει φίμωση…

Μάλιστα θυμίζουμε ότι δεν διστάσαμε να δημοσιεύσουμε μέχρι και την εξυβριστική επιστολή που μας έστειλε ο δήμαρχος Βέροιας. 

Ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και από αυτά που πράττει…

Οφείλουμε να κάνουμε αυτές τις διευκρινίσεις επειδή τα όσα έγραψε ο κ. Καμπούρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb και δημοσιεύτηκε ως δήλωσή του, δεν στάλθηκε σε εμάς.

Ο κ. Καμπούρης δεν έστειλε το σχόλιο αυτό ως δήλωση προς δημοσίευση στα τοπικά ΜΜΕ, εκτός αν το έκανε επιλεκτικά και παρέκαμψε το Verianet.gr για δικους του λόγους, αθέλητα ή και εσκεμμένα.

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του σχόλιου που κάνει, επειδή θίγει την εγκυρότητα την αξιοπιστία «διαφόρων τοπικών σάιτ» οφείλει να αποσαφηνίσει ποιους εννοεί ότι δεν απέδωσαν σωστά – εσκεμμένα ή μη – την δικαστική απόφαση και να μην αφήνει να αιωρούνται εντυπώσεις κατά πάντων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ