Αιδηψός: Ολοκληρώνεται το 52ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΣΕΤ – Βαθιά τομή στα νέα δεδομένα του δημοσιογραφικού χώρου (φωτό και βίντεο)

 

Το απόγευμα του Σαββάτου 12 Μαΐου, στα πλαίσια του 52ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΣΕΤ, ολοκληρώθηκε το β’ μέρος του συνεδρίου στο Thermae Syllas Hotel στην Αιδηψό, το οποίο είχε θέμα «Η δημοσιογραφία, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και η τοπικότητα στην παγκοσμιοποιημένη πληροφόρηση».

Πριν την έναρξη των ομιλιών, χαιρετισμό απηύθυναν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδηψιων, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Ηλίας, ο Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Ζωή Λιβανίου, η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου, ο Πρόεδρος Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας Ανδρέας Παπανδρέου, ο Εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Αλέξανδρος Μπαντιας και η Εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Ζαλμιδας Κόμης και Καρίστου Ευαγγελία Κούτρα.

Απονομή τιμητικής πλακέτας έγινε στον Γεν. Γραμματέα Γιάννη Σώκο, στην Δήμαρχο Ιστιαίας Αιδηψού Ελένη Ευσταθίου, στον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, στο ξενοδοχείο Thermae Sylla, στον Πρόεδρο της Ε.Ι.Ε.Τ. Αντώνη Μουντάκη και στην Πρόεδρο της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας Τέσσα Δουλκέρη.

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο ΕΣΕΤ - Επίσημη έναρξη - Επίσημη έναρξη - Χαιρετισμοί – Απονομές 12/5/2018

 

Μετά το πέρας των χαιρετισμών και των απονομών, ακολούθησαν έξι ενδιαφέρουσες και εξαιρετικά χρήσιμες ομιλίες συνέδρων στα πλαίσια της αξιοπιστίας και της ελευθεροτυπίας στην ψηφιακή εποχή με συντονιστή τον Γρηγόρη Ζαρωτιάδη.

Ο Δημοσιογράφος και συγγραφέας Τζεμίλ Τουράν, ανέλυσε το θέμα «Το Κουρδικό δεν λύνεται με twitter» και ακολούθησε η Δημοσιογράφος – Founder & CEO 3asyR, Μαρία Τσιάνα, με θέμα «www.3asyR.com».

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Τζεμίλ Τουράν 12/5/2018

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Μαρία Τσιάνα 12/5/2018

 

Η καθηγήτρια Επικοινωνίας του ΑΠΘ και Πρόεδρος της Εταιρείας Επιστημόνων Επικοινωνίας Τέσσα Δουλκέρη με τη συμμετοχή της υποψήφιας Διδάκτορος του Παντείου Πανεπιστημίου Βασιλικής Δάλλα και της φοιτήτριας Παντείου Πανεπιστημίου Αννίτας Βούλγαρη, ανέλυσαν την κοινωνιολογική προσέγγιση της μετάβασης από την τοπική στην περιφερειακή τηλεόραση.

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο ΕΣΕΤ - Τέσσα Δουλκέρη - Βασιλική Δάλλα - Αννίτα Βούλγαρη 12/5/2018

 

«Τα δεδομένα (DATA): Ρόλος, διαχείριση και συμβολή στην επικοινωνία και την πληροφόρηση», ανέλυσε διεξοδικά ο Πολιτικός Επιστήμονας,, Δημοσιογράφος και Γεν. Γραμματέας Γιώργος Παπούλιας.

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Γιώργος Παπούλιας 12/5/2018

 

Η υποψήφια Διδάκτωρ Επικοινωνίας & Δημοσιογραφίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αλέκα Σταματιάδη, ανέπτυξε τον «Τοπικό Τύπο ως όπλο κατά των ψευδών ειδήσεων στο νέο Παγκόσμιο Χωριό μας».

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Αλέκα Σταματιάδη 12/5/2018

 

Και τέλος, ο Πτυχιούος Α.Ε.Σ. Αθηνών, Δημοσιογράφος, Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός, μίλησε για τον δημοκρατικό έλεγχο κάθε μορφής τοπικής και υπερτοπικής εξουσίας ως βασική αποστολή της Περιφερειακής Δημοσιογραφίας.

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ)-Ανδρέας Κατσιάπης–Γαλανός 12/5/2018

 

Φωτογραφίες, θα βρείτε στο slider ακριβώς κάτω από τον τίτλο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ