Αιδηψός: Ολοκληρώθηκε το 52ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΣΕΤ – «Αξιοπιστία και Ελευθεροτυπία στην ψηφιακή εποχή» (φωτό και βίντεο)

 

Η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου κατάφερε στο 52ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο και συγκέντρωσε σε ένα τραπέζι διαλόγου Ακαδημαϊκούς, Ερευνητές και Δημοσιογράφους, αλλά και νέα παιδιά μαθητές Λυκείου και φοιτητές όπου παρουσίασαν έρευνες, ανέλυσαν προτάσεις και συζήτησαν ζητήματα, για την Αξιοπιστία και την Ελευθεροτυπία στην Ψηφιακή Εποχή.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό 11 με 13 Μαΐου 2018, στις συνεδριακές αίθουσες του ιστορικού και ξενοδοχείου “Thermae Sylla Spa”. Στις τρεις θεματικές συνεδρίες συζητήθηκαν θέματα και αναπτύχθηκαν προβληματισμοί για την Ελευθερία έκφρασης και η αξιοπιστία των Μέσων Ενημέρωσης στην Ψηφιακή Εποχή, την δημοσιογραφία, τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και η τοπικότητα στην παγκοσμιοποιημένη πληροφόρηση, αλλά δόθηκε και χρόνος για την γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό της Βόρειας Εύβοιας.

Συνδιοργανωτές του 52ου Συνεδρίου της ΕΣΕΤ ήταν το Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Συνεργάστηκαν στην διοργάνωση ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας (Ο.Λ.Ν.Ε.), η  Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου και η Εταιρεία Επιστημόνων Επικοινωνίας και Δημοσιογράφων. Πολλοί ήταν ακόμη οι χορηγοί που συνδράμησαν στην επιτυχία του Συνεδρίου όπως το Ξενοδοχείο «THERMAE SYLLA», η ΤΕΡΝΑ, το ΚΤΕΛ Ν. Εύβοιας, τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και «Ο Συν-σμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την τρίτη Συνεδρία το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ξενοδοχείου “Thermae Sylla Spa”. Πριν την έναρξη του Συνεδρίου, οι Σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις Πηγές της Αιδηψού και να ενημερωθούν για την ιστορία και τη λειτουργία τους.

Το πρόγραμμα της τρίτης συνεδρίας με θέμα «Αφιερωμένη στην τοπική ιστορία και τον πολιτισμό» και συντονιστή τον Σωκράτη Δεληβογιατζή, περιλάμβανε τις εξής ομιλίες:

 

«Παρουσίαση εργασίας για την Βόρεια Εύβοια», από το Εργαστήρι Δημοσιογραφίας Μαθητών Λυκείων Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

 

52ο Συνέδριο ΕΣΕΤ- Εργαστήρι Δημοσιογραφίας Μαθητών Λυκείων Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού 12/5/2018

 

«Η επαρχία Ιστιαίας στην ιστορική της διαδρομή» από τον πρ. Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων Αναστάσιο Στέφο.

 

2018 05 13 Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Αναστάσιος Στέφος 

 

«Η γλώσσα του Τύπου της Περιφέρειας: Μια κοινωνιογλωσσολογική προσέγγιση» από τον Γλωσσολόγο Master of arts στην εφαρμοσμένη Γλωσσολογία University College London, Γιώργο Ανδρίτσο.

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Γιώργος Ανδρίτσος 13/5/2018

 

«Ανάπτυξη ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα της Εύβοιας», από τον Καθηγητή Τουριστικής Οικονομικής – Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιου Αιγαίου, Δημήτρη Λαγό.

 

13/5/2018 Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Δημήτρης Λαγός

 

"Η επίδραση του τοπικού Τύπου και η ευθύνη του δημοσιογράφου απέναντι στην τοπική κοινωνία", από την Εκπαιδευτικό - Εκδότρια της ηλεκτρονικής εφημερίδας palmosev.gr, Πάρη Ντελκή.

 

Αιδηψός - 52ο Συνέδριο Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (ΕΣΕΤ) - Πάρη Ντελκή 13/5/2018

 

Φωτογραφίες θα βρείτε στο slider ακριβώς κάτω από τον τίλο.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ