Συνάντηση κατοίκων και επιχειρηματιών Σελίου με τον Δήμαρχο για το θέμα της σύστασης Δημοτικής Ενότητας Κ. Βερμίου

 

Συνάντηση πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των κατοίκων και επιχειρηματιών Σελίου με τον Δήμαρχο της Βέροιας κ. Κώστα Βοργιαζίδη.

Τους κατοίκους και επιχειρηματίες του Σελίου εκπροσώπησαν ο κ. Γιώργος Φαρσαρώτος και η κ. Έλενα Καραφώλα. 

Στη συζήτηση αυτή, οι εκπρόσωποι του χωριού ανέπτυξαν στον κύριο Δήμαρχο το καίριο για το χωριό ζήτημα της σύστασης Δημοτικής Ενότητας Κ. Βερμίου με όλα τα ευεργετικά οφέλη που θα προκύψουν για το χωριό αλλά και τον Δήμο (χαρακτηρισμός ορεινότητας κτλ). 

Ζητήθηκε επίσης άμεσα να αποφασισθεί από το Δημοτικό σώμα όλες πλέον οι εκλογές (Δημοτικές, Νομαρχιακές, Βουλευτικές, Ευρωκοινοβουλίου), να διενεργούνται πάνω στο Σέλι και όχι πλέον στην πόλη της Βέροιας. Σε κτίρια διαθέσιμα που υπάρχουν στο χωριό (γραφεία τοπικής κοινότητας Κ. Βερμίου, Κτίριο ΠΤΟ Σελίου).

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις ορεινές τοπικές κοινότητες της χώρας και θα αποτελέσει παράγοντα δημιουργίας αυτοδιοικητικής συνείδησης για τους 2000 και πλέον δημότες αλλά θα βοηθήσει και στην τόνωση των επιχειρήσεων του χωριού με όλο αυτόν τον κόσμο πάνω στο χωριό για τις εκλογές.

Ζητήθηκε επίσης από τον κ. Δήμαρχο η λειτουργία τουλάχιστον τους θερινούς μήνες, του γραφείου της τοπικής κοινότητας που βρίσκεται στο πολύ ωραίο κτίριο στην είσοδο του χωριού. Πρακτική που ακολουθείται από όλες τις ορεινές τοπικές κοινότητες. Γραφείο που θα έχει τηλεφωνική γραμμή, υπολογιστή και στον οποίο οι κάτοικοι θα μπορούν τους καλοκαιρινούς μήνες να απευθύνονται στον τοπικό εκπρόσωπο για θέματα καθημερινότητας. 

Ενδεχομένως να μπορούσε να αποσπασθεί σε συνεργασία με τον Δήμο και την Περιφέρεια κάποιος αγροτικός Ιατρός δυο φορές την εβδομάδα για την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας στους ηλικιωμένους κατοίκους και στα παιδιά που κατακλύζουν το χωριό.

Μην ξεχνάμε ότι ο μέσος πληθυσμός του Σελίου το καλοκαίρι εκτοξεύεται στους 3000-5000 κατοίκους. Όλα αυτά στο κτίριο της τοπικής κοινότητας Σελίου στην πλατεία του χωριού.

Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να εξετάσει, με θετική σκοπιά, το θέμα της Δημοτικής Ενότητας και να τοποθετηθεί σύντομα.

Στα θέματα της διενέργειας όλων των εκλογών, σε εκλογικά τμήματα, πάνω στο Σέλι πλέον και της λειτουργίας του κοινοτικού γραφείου τους θερινούς μήνες πάνω στο Σέλι, ήταν θετικός και σύντομα θα δρομολογήσει τις ανάλογες ενέργειες.

Παρέμβαση για τα ζητήματα αυτά, αναμένεται και από τον ΠΤ Όμιλο Σελίου μόλις συγκροτηθεί σε σώμα αλλά και από την γενική συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας που αναμένεται να ορισθεί σε λίγες μέρες.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ