Βέροια: Συνεδρίασε το ΣΝΟ Ημαθίας – Αίσθηση προκάλεσαν οι τοποθετήσεις της Δασάρχου και του εκπροσώπου του ΕΣΕΠΑ (βίντεο)

 

Απρόβλεπτα φορτισμένα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Αντιπεριφέρειας Ημαθίας που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση τους δασάρχου Ημαθίας, κ. Ελένης Κατσανίδου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον επικεφαλής του ΕΣΕΠΑ, Νίκο Σαχινίδη, σε ένα ξέσπασμα, μετά από μια μακροχρόνια περίοδο κατά την οποία η οργάνωση βρέθηκε στο στόχαστρο και τελικά δικαιώθηκε.

Η συνεδρίαση την οποία συντόνισε ο προϊστάμενος  Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης ξεκίνησε με χαιρετισμό του Αντιπεριφερειάρχη, Κώστας Καλαιτζίδη, ο οποίος είπε ότι η περσινή χρονιά κύλησε χωρίς προβλήματα.

Επισήμανε πάντως το πρόβλημα της πρόσληψης χειριστών σε χρονικό σημείο που να επιτρέπει τον στοιχειώδη προγραμματισμό και όχι να επιτρέπεται αφού πρώτα πέσουν τα πρώτα χιόνια… Ένα ζήτημα που τίθεται διαρκώς και αφορά τις κανονιστικές εγκυκλίους που ενίοτε προκαλούν δυσλειτουργίες και… απρόοπτα.

Ακολούθησε τοποθέτηση του Περειφερεικού Διευθυντή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Μανώλη Τσολάκη και του Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  Αλέξη Αναστασίου, οι οποίοι έκαναν αναφορά στην μέχρι τώρα κατάσταση και στις υφιστάμενες υποδομές.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι των τριών Δήμων και εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων που εμπλέκονται στο ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας.

Στη διαδικασία που διήρκεσε 2,5 ώρες, εντύπωσε προκάλεσε η τοποθέτηση της δασάρχου Ημαθίας, Ελένης Κατσανίδου η οποία είπε ότι πέρα από το γεγονός ότι για τη χρηματοδότηση των αναγκών ζήτησε 72.000 ευρώ και της χορηγήθηκαν 8.000 ευρώ, αναφέρθηκε στην υφιστάμενη  κατάσταση.

Όπως είπε, από το Μάρτιο αντιμετωπίζει προβλήματα με το καύσιμα των οχημάτων της υπηρεσίας τα οποία δε μπορούν να κινηθούν καθώς δεν υπάρχει πίστωση για βενζίνη!!!

Κατά τη συζήτηση επιμέρους θεμάτων αναδείχθηκε επίσης θέμα «αρμονίας» σε περιπτώσεις όπου απαιτείται συναντίληψη των αναγκών και των προταιραιοτήτων.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον επικεφαλής του ΕΣΕΠΑ να προβαίνει σε μια τοποθέτηση σε οξείς τόνους, αναφερόμενος στο ζήτημα της «στοχοποίησης» της οργάνωσης, τις καταγγελίες που υπήρξαν οι οποίες αποδείχτηκαν ότι είναι αβάσιμες και στο πόρισμα που δικαιώνει την οργάνωση και τα πρόσωπα που βρέθηκαν στο «στόχαστρο».

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Σαχινίδης διένειμε σχετική απόφαση στην οποία αναγράφεται ρητά ότι καμιά από της καταγγελίες σε βάρος του ΕΣΕΠΑ δεν είχαν βάση και δεν αποδείχθηκαν.

Βέροια - συνεδρίαση ΣΝΟ Ημαθίας 30/5/2018

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ