ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: «Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» - Παρουσιάστηκε το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ (φωτό και βίντεο)

 

«Η Χιονάτη και οι 7 νάνοι» των αδελφών Γκριμ, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Σταματίου, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαΐου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Η Ομάδα του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας «Σβούρες», εντυπωσίασε και απέσπασε το πιο ζεστό χειροκρότημα, ερμηνεύοντας ένα κλασικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

Η Βασίλισσα, είχε έναν καθρέπτη, όπου κοιταζόταν σ’ αυτόν και τον ρωτούσε: «Καθρέφτη, καθρεφτάκι, ποια είναι η πιο όμορφη σε όλη τη χώρα;» Όταν η Χιονάτη έγινε επτά χρονών, ο καθρέφτης της είπε πως ήταν η ομορφότερη.. 

 

Φωτογραφίες θα βρείτε στο slider κάτω από τον τίτλο

 

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας- Ομάδα «Σβούρες» - Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι 30/5/2018

 

Τους ρόλους ερμήνευσαν:
Σβούρες: Αγγελίδου Παναγιώτα, Γκαβανά Νίκη, Γκόγκος Δαμιανός, Γούρας Κωνσταντίνος, Ζάχου Μαρία Νίκη, Καροτσέρη Μαριλένα,  Κελέσμητου Τριανταφυλλιά, Κεπέογλου Χρύσα, Κυβεντίδου Αριάδνη, Λύκας Ραφαήλ Αγγελος, Ντάγια Αγελος.

Σημείωμα Σκηνοθέτη
Το αγαπημένο κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκρίμ μεταφράστηκε και διασκευάστηκε από πλήθος λογοτεχνών ανά τον κόσμο. Κι αυτό, γιατί δεν πρόκειται για ένα απλό παιδικό παραμύθι. Αμέτρητοι οι συμβολισμοί, που υπάρχουν στο κείμενο: ο ναρκισσισμός, το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, η δύναμη του έρωτα και της αγάπης, που είναι τα μόνα όπλα απέναντι στο κακό και στο θάνατο. Από όλες τις διασκευές, που πέρασαν από τα χέρια μου ως παιδί αλλά και ως ενήλικας, επέλεξα αυτή του Ρώσου συγγραφέα Λεφ Ουστίνωφ. Διατηρώντας το σκελετό και τα νοήματα του παραμυθιού, αποδίδει με έναν πιο συνοπτικό και ανάλαφρο τρόπο την ιστορία της Χιονάτης και των νάνων της, εστιάζοντας στη δύναμη της φιλίας, της καλοσύνης και της αγνής αγάπης, που μάχονται και επικρατούν απέναντι στη ζήλεια, στην υπεροψία και στο κακό.

«Τα παραμύθια, που διαβάσαμε, όταν ήμασταν παιδιά μας συντροφεύουν σε όλη μας τη ζωή. Στην πραγματικότητα όμως τα καταλαβαίνουμε, όταν τα διαβάζουμε στα παιδιά μας»  λέει ο συγγραφέας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ