Βέροια: Καθηλωτική «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» - Με δάκρυα συγκίνησης το φινάλε της παράστασης (φωτό και βίντεο)

 

Δεκαοχτώ λιλιπούτειοι ηθοποιοί, ερμηνεύοντας εκπληκτικά τον ξεχωριστό ρόλο που είχε ο καθένας, με την υπογραφή της Δήμητρας Σταματίου, ανέβηκαν επί σκηνής στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και παρουσίασαν την παράσταση που καθήλωσε το κοινό «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων». 

Πρόκειται για το Τμήμα Θεατρικής Υποδομής, την Ομάδα «Σχέδιο Α’» του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας που αποτελείται από παιδιά της Δ’ τάξης Δημοτικού.

Η Αβραμίδου Γεωργία, η Αντωνιάδου Παναγιώτα, η Γκαγκούση Δήμητρα, η Θεοχαροπούλου Ελένη Μυρτώ, η Ιορδανίδου Ελευθερία, ο Ιωσηφίδης Κυριάκος, ο Κοπαλίδης Γιώργος, ο Κοπαλίδης Φίλιππος, ο Κυβεντίδης Χάρης, η Νούλα Λυδία, η Οικονομίδου Αναστασία, η Παυλίδου Σοφία, η Σαρηγιαννίδου Βάλια, ο Τρούπκος Φίλιππος, η Τσακαλίδου Ζωή, η Τσανακτσίδου Ραφαηλία, η Τσιούντα ΦΙλιώ και ο Χατζόπουλος Αντώνης, με τις «μαγικές» ικανότητές τους, διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους μέσα από μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική έκφραση, ταξιδεύοντας το κοινό στην  γοητευτική Χώρα των Θαυμάτων!!!

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Ομάδα «Σχέδιο Α’» - “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” 31/5/2018

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έργου, οι μικροί ήρωες ήταν πιο ζωντανοί από ποτέ και περιέγραψαν με τον παιδικό αυθορμητισμό τους τις περιπέτειες της Αλίκης…

Το φινάλε της παράστασης έκλεισε με δάκρυα συγκίνησης… με την υπεύθυνη σκηνοθεσίας κ. Δήμητρα Σταματίου να ευχαριστεί τόσο τον κόσμο για την παρουσία του και το θερμό χειροκρότημα, όσο και τα παιδιά για όλη την αγάπη, την υπομονή και την επιμονή που έδειξαν προκειμένου να παρουσιαστεί το εκπληκτικό αποτέλεσμα, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημαντική δουλειά που γίνεται όλο το χρονικό διάστημα...

 

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Ομάδα «Σχέδιο Α’» - “Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων” 31/5/2018

 

Συντελεστές Παράστασης

Συγγραφέας: Λιούις Κάρολ

Σκηνοθεσία-Διασκευή κειμένου: Δήμητρα Σταματίου

Σκηνογραφία (σχεδιασμός & κατασκευή)   /Ενδυματολογία: Γεωργάκη Χαρά, Γεωργόπουλος Δημήτρης, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία.

Μουσική Επιμέλεια: Δήμητρα Σταματίου

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης

Οργάνωση Παραγωγής-Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

Τεχνική Υποστήριξη: Πέτρος Μαλιάρας, Χρύσα Μπακογιάννη.

 

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ένα κορίτσι πέφτει σε μια κουνελότρυπα και μεταφέρεται σε μια χώρα μαγική. Μια χώρα που δεν ισχύουν οι κοινωνικοί κανόνες και που το παράδοξο είναι το φυσιολογικό. Αφήνει πίσω της τη λογική που διέπει τον κόσμο της (που είναι κι ο δικός μας) και συνομιλεί με ζώα και πουλιά, ψάχνει λύσεις στα τρελά αινίγματα του Καπελά, δέχεται συμβουλές από μια κάμπια και παίζει κρίκετ παρέα με τραπουλόχαρτα. Ξένη ανάμεσα σε ξένους, προσπαθεί να ταιριάξει χωρίς να κρίνει, ψάχνοντας να μάθει, να βρει απαντήσεις αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό.

«Είναι παράξενος ο κόσμος; Ή μήπως άλλαξα εγώ;» θα αναρωτηθεί η Αλίκη στην αρχή του έργου. Μέχρι να ανακαλύψει πως τίποτα απ' όλα αυτά δεν έχει σημασία. Αφήνεται σε οποιαδήποτε αλλαγή με όπλο την αγνότητα και τη φαντασία της. Κι όταν κάποια στιγμή αμφισβητήσει  την ύπαρξη του μαγικού της κόσμου, εκείνος παύει να υπάρχει! Έχει όμως πια κερδίσει τη γνώση για να τον επαναφέρει, όποτε θέλει εκείνη. Γιατί αυτό είναι η Αλίκη…. Μια ύπαρξη μοναδική, η οποία ακροβατεί όπως εκείνη θέλει ανάμεσα στην πραγματικότητα και το φανταστικό!

Η παράσταση είναι αφιερωμένη σε μια δική μου Αλίκη που δε ζει πια εδώ και πάντα πίστευε στους μαγικούς κόσμους.

Ευχαριστώ τους μαθητές μου που με την παιδική τους τρέλα, ζωντανεύουν τη Χώρα των Θαυμάτων!

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ