Μια,πολύ,ενδιαφέρουσα,έκθεση,στην συνδιοργάνωση,της,οποίας,συμμετέχει,και,ο,Δήμος,της...">
Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Έκθεση στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο και Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νομού Κοζάνης

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:"Comic Sans MS"; panose-1:3 15 7 2 3 3 2 2 2 4; mso-font-charset:161; mso-generic-font-family:script; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:647 0 0 0 159 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin-top:0cm; margin-right:0cm; margin-bottom:10.0pt; margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:14.0pt; font-family:"Comic Sans MS"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-language:EN-US;} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

101kozanhΜια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση στην συνδιοργάνωση της οποίας συμμετέχει και ο Δήμος της Βέροιας, παρουσιάζεται τις ημέρες αυτές στο Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο & Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νομού Κοζάνης. Η έκθεση με τίτλο «το Μάθημα της Παράδοσης» παρουσιάζει προπλάσματα και σχέδια από την Μακεδονία και φοιτητικές εργασίες από το αρχείο του καθηγητή κου Νικόλαου Μουτσιόπουλου. Τα εγκαίνια έγιναν την Κυριακή 5 Απριλίου στην Κοζάνη και παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Βέροιας κα Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών & Δημοτικών Διαμερισμάτων κος Δημήτριος Δάσκαλος. Ο Δήμος Βέροιας έχει παραχωρήσει αναπαλαιωμένο διατηρητέο κτίριο για τη στέγαση του Ινστιτούτου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής το οποίο περιέχει υλικό, σχέδια, εργασίες φοιτητών και του ίδιου, φωτογραφικό υλικό και πρακτικά συνεδρίων, που χάρισε ο καθηγητής κος Ν. Μουτσιόπουλος. Μέρος αυτού του αρχείου εκτίθεται στην έκθεση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενδιαφέρουσα αυτή έκθεση θα φιλοξενηθεί και στην πόλη μας, έδρα του Ινστιτούτου με το σύνολο του αρχείου του κου Ν. Μουτσιόπουλου.


news_XALKIDIS_01Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ημαθίας Μ. Χαλκίδη ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 19 Φεβ. 2009 ο βουλευτής είχε συναντήσεις και συνεργασίες με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, παρέστη στην κοπή της πίτας του Τμήματος Χωροταξίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημιακού τμήματος του Α.Π.Θ. στη Βέροια όπου συνεργάστηκε με τον Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής κ. Νίκο  Μουσιόπουλο, τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Νίκο Καλογήρου και τη Δήμαρχο Βέροιας κα. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Στη συνεργασία αυτή αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την περαιτέρω βελτίωση των υφιστάμενων κτηριακών και εκπαιδευτικών δομών ενώ συζητήθηκε και το ζήτημα της δημιουργίας Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού στη Βέροια, θέμα για το οποίο η Κοσμητεία της Θεσσαλονίκης απεφάνθη θετικά. Λεπτομέρειες για τις εξελίξεις στο θέμα θα δοθούν σύντομα στη δημοσιότητα.

Νωρίτερα, ο Μ. Χαλκίδης επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Βέροιας και είχε συνεργασία με τον Δ/κτη κ. Αργύρη Γκαμπέση όπου διαπιστώθηκε πως οι συντονισμένες ενέργειες τόσο του Δ/κτη του Νοσοκομείου όσο και του Υπ. Υγείας, της ΔΕΠΑΝΟΜ αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχουν καταστήσει ώριμη τη μελέτη επέκτασης και πλέον αναμένεται η προκήρυξη του Μέτρου για να κατατεθεί η πρόταση στο Δ' ΚΠΣ.

Σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου, τονίζεται ότι σε χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των 18 μηνών κρίθηκαν οκτώ (8) Δ/ντες Κλινικών ενώ καλύφθηκαν και πολλές θέσεις Επιμελητών Α' και Β' διαφόρων ειδικοτήτων, ενέργειες ιδιαίτερα σημαντικές ως προς τη βελτίωση των υπηρεσιών που λαμβάνουν οι ασθενείς του Νοσοκομείου. Επιπλέον, τονίζεται η κτηριακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των 30χρονων εγκαταστάσεων του ιδρύματος προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις του συστήματος Υγείας ενώ ολοκληρώνονται και οι εργασίες για την κατασκευή κτηρίου 700τ.μ. για την μετεγκατάσταση της Ορθοπεδικής κλινικής σε ένα περιβάλλον πιο σύγχρονο και ανθρώπινο. Τέλος, την Τρίτη 24 Φεβ. 2009 τελείται ο επίσημος αγιασμός ενός νέου και αναβαθμισμένου Φυσικοθεραπευτηρίου.

Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Μ. Χαλκίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων και Δήμαρχο Βεργίνας κ. Νίκο Παπαποστόλου, ο οποίος του έκανε ενημέρωση για την πορεία του Συνδέσμου αλλά κυρίως για τη λύση του προβλήματος διαχείρισης των απορριμμάτων με την κατασκευή του εργοστασίου, παίρνοντας τη διαβεβαίωση του βουλευτή για την πλήρη στήριξη του έργου του Συνδέσμου από πλευράς του αλλά και από την Κυβέρνηση.

Τέλος, ο βουλευτής Ημαθίας επισκέφτηκε την υπηρεσία του ΟΑΕΔ στη Βέροια όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ομαλή πορεία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης παρά τις εκατοντάδες των πολιτών που την  επισκέπτονται καθημερινά, κάτι που χρεώνεται τόσο στο ζήλο και τις προσπάθειες του προσωπικού όσο και στο γενικό συντονισμό του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας, κ. Κυριάκου Αζή με τον οποίο ο βουλευτής συνομίλησε μεταξύ άλλων για τα τρέχοντα προβλήματα της Υπηρεσίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ