Επίσκεψη,στο,Βιομηχανικό,Σφαγείο,της,ΕΑΣ,Βέροιας έκανε,ο,Νομάρχης,Ημαθίας,Κώστας,Καραπαναγιωτίδης,,συνοδευόμενος,από,τον Αντινομάρχη,Αντώνη,Χατζόπουλο,και,το,Διευθυντή,Κτηνιατρικής,της,Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης,Ημαθίας,Γιάννη,Τόπκα.,Ο,Νομάρχης,ενημερώθηκε,από,τα,στελέχη,του ...">
Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Επίσκεψη στο Βιομηχανικό Σφαγείο της ΕΑΣ Βέροιας έκανε ο Νομάρχης Ημαθίας

<!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:72.0pt 90.0pt 72.0pt 90.0pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} -->

100sfageiaΕπίσκεψη στο Βιομηχανικό Σφαγείο της ΕΑΣ Βέροιας έκανε ο Νομάρχης Ημαθίας Κώστας Καραπαναγιωτίδης, συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Αντώνη Χατζόπουλο και το Διευθυντή Κτηνιατρικής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας Γιάννη Τόπκα. Ο Νομάρχης ενημερώθηκε από τα στελέχη του Βιομηχανικού Σφαγείου, τον Πρόεδρο κ. Λίλτση και το Διευθυντή κ. Καπράρα, από τον Πρόεδρο των Βοοτρόφων κ. Κόβα και τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας επί θεμάτων Βοοτροφίας κ. Ζαγορίτη για τον άψογο τρόπο λειτουργίας του Σφαγείου και εν γένει του συστήματος την περίοδο αυτή των αυξημένων αναγκών σε κρέας και ζήτησε αυστηρή τήρηση των νόμων και των διαδικασιών έτσι ώστε να μην χαθεί η αξιοπιστία του ημαθιώτικου κρέατος στην αγορά της χώρας μας. Ο κ. Τόπκας τόνισε με τη σειρά του ότι αυτήν την περίοδο δεν έχει σφαχτεί ούτε ένα εισαγόμενο αμνοερίφιο, ότι όλα στο σύστημα λειτουργούν με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και οι κτηνιατρικοί έλεγχοι εντείνονται ακόμη και στα μαντριά για να αποτραπεί παράνομη σφαγή αμνοεριφίων. Από την πλευρά του Σφαγείου ζητήθηκε η συνέχιση της άριστης συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε πολιτικές προώθησης του ημαθιώτικου κρέατος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, αναμένεται μέχρι το ερχόμενο Σάββατο να σφαγούν περίπου 500 μοσχάρια, 2.500 χοίροι και 12.000 αμνοερίφια.


nomarxiaygeiaΣυνεχίζονται από τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας τα μαθήματα-ομιλίες για την προαγωγή και προάσπιση της σωματικής και ψυχικής υγείας του πληθυσμού του Νομού μας. Τη Δευτέρα 16-2-2009 προγραμματίστηκε η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης των γονέων και των δασκάλων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας, όπου η Ψυχολόγος Διευθύντρια Υγείας Δήμητρα Τσίτσα ανέπτυξε θέματα σχετικά με τη λειτουργικότητα και τη συνοχή της οικογένειας, τα βασικά χαρακτηριστικά του γονεϊκού ρόλου, τις δεξιότητες επιτυχημένης επικοινωνίας στην οικογένεια και το σχολείο, καθώς και τις ανάγκες των μαθητών-παιδιών σε κάθε αναπτυξιακό στάδιο.
Σύντομο χαιρετισμό του ο αρμόδιος Αντινομάρχης Υγείας Αντώνης Χατζόπουλος αναφέρθηκε στην άμεση ανταπόκριση της Διοίκησης στα αιτήματα σχολείων για προγράμματα πρόληψης της ψυχικής υγείας των μαθητών, αλλά και στο σχεδιασμό και τις πολιτικές της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας που εκτός από τις συγκεκριμένες συναντήσεις και άλλες δράσεις περιλαμβάνει τη δημιουργία  Κλιμακίου Ενεργειών Ψυχικής Υγείας αποτελούμενο από στελέχη καθ' ύλη αρμόδιων υπηρεσιών και φορέων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων του νομού μας, εθελοντικών οργανώσεων και γενικότερα της τοπικής επιστημονικής κοινότητας, με σκοπό τον προγραμματισμό δράσεων και αποδέκτες τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ