Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: «Ναι» στην παραχώρηση της πλατείας για το συλλαλητήριο της Τετάρτης με κάποιες διαφωνίες (βίντεο)

Με μία ψήφο κατά και μία αποχή από την ψηφοφορία και τις υπόλοιπες υπέρ, ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η παραχώρηση της πλατείας Ωρολογίου για την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, την Τετάρτη.

Από την τελική εισήγηση προς ψήφιση απαλείφθηκε ο όρος της κάλυψης δαπάνης ύψους 500 ευρώ από τον Δήμο, όπως είπε ο δήμαρχος Βέροιας.

Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και αποφασίστηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Ιουνίου, αίτημα που αποτέλεσε σημείο τριβής κατά τη συνεδρίαση.

Οι αιτούντες υπογράφουν ως μέλη «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», εκ των οποίων σωματείων και μελών κανείς δεν είναι από τη Βέροια ή την περιοχή.

Αυτό αποτέλεσε και σημείο κριτικής, καθώς τόσο ο κ. Μαρκούλης όσο και ο κ. Μπέκης, από διαφορετική οπτική ο καθένας, έθεσαν θέματα σχετικά με την εκπροσώπηση των αιτούντων και τους όρους παραχώρησης της πλατείας.

Η συνεδρίαση – όπως αναμενόταν – αν και έκτακτη και μονοθεματική, διήρκεσε πάνω από μια ώρα δεδομένου ότι ακούστηκαν διάφορες απόψεις και υπήρξαν και «δευτερομιλίες», ενώ δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις και οι διαξιφισμοί.

Ο Νίκος Μπέκης έθεσε θέμα σχετικά με τα πρόσωπα που καταθέτουν το αίτημα, αλλά και για την κάλυψη της δαπάνης, κάτι που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου χωρίς να αποτελεί αίτημα των αιτούντων.

Ο Αντώνης Μαρκούλης έθεσε ζητήματα σχετικά με τη νομιμότητας της εκπροσώπησης έτσι όπως κατατέθηκε το αίτημα, το πλαίσιο του συλλαλητηρίου και τη νομιμότητα της κάλυψης εξόδων, κάτι που ανοίγει ζητήματα για επερχόμενες εκδηλώσεις άλλων φορέων.

Ο Αντώνης Καγκελίδης ήταν αυτός ο οποίος ανέβασε τους τόνους υπέρ της παραχώρησης και την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τα ποντιακά σωματεία θα δώσουν δυναμικό παρόν.

Υπέρ της παραχώρησης τοποθετήθηκαν και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Κατά την ψηφοφορία από τους παρισταμένους, ψήφισαν υπερ πλην των κ.κ. Μπέκη και Μαρκούλη με τον τελευταίο να δηλώνει αποχή από τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

 

Βέροια - Δημοτικό Συμβούλιο - έκτακτη συνεδρίαση Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία 4/6/2018

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ