Βέροια: Η «Δεσποινίς Τζούλια» από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου - Ένα πολυεπίπεδο, ανατρεπτικό έργο (βίντεο)

 

Το βράδυ της Δευτέρας 4 Ιουνίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, οι φίλοι του θεάτρου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εξαιρετική παράσταση που παρουσίασε ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας «Δεσποινίς Τζούλια» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ναυσικάς Στάθη.

Το έργο κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού καθώς στο αδυσώπητο παιχνίδι του έρωτα και της εξουσίας, δεν υπάρχει νικητής.

Μέσα από τις πράξεις φαίνεται η διαμάχη των δυο φύλων για την κυριαρχία, μια διαμάχη η οποία γίνεται πιο έντονη μέσα από τη σύγκρουση των αντίθετων κοινωνικών τάξεων.

Η Δεσποινίς Τζούλια προκαλεί τον υπηρέτη Ζαν σε ένα ερωτικό παιχνίδι.. Ο Ζαν εκμεταλλεύεται τη δυστυχία που κρύβεται πίσω από την αυταρχικότητα και η εξουσία αλλάζει χέρια..

Μοναδική έξοδος; Η λύτρωση...

 

2018 06 04 Όμιλος Φίλων Θεάτρου Βέροιας – Δεσποινίς Τζούλια 4/6/2018

 

Σκηνοθεσία – Κινησιολογία : Ναυσικά Στάθη
Σκηνικά - Κοστούμια : Ισαβέλλα Κωνσταντούδη
Δεσποινίς Τζούλια : Δέσποινα Γιάγκογλου
Ζαν : Σπύρος Καραγιάννης
Χριστίνα : Κατερίνα Σαμαρτσίδου

 


Λίγα λόγια για το έργο
23 Ιουνίου 1888.. Σουηδία.. νύχτα παραμονής μεσοκαλόκαιρου, μιας από τις μεγαλύτερες γιορτές της χώρας: Ο αρραβώνας της έχει πρόσφατα διαλυθεί και η δεσποινίς Τζούλια, μια κόρη κόμη, αντί να πάει με τον πατέρα της επίσκεψη στους συγγενείς της, μένει σπίτι και περνάει τη νύχτα με τον Ζαν, έναν υπηρέτη, που έχει ερωτικό δεσμό με την Χριστίνα, μια υπηρέτρια. Η εξέλιξη θα είναι δραματική. Πρόκειται για ένα πολυεπίπεδο έργο που αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο τις σχέσεις τριών προσώπων, τη σύγκρουση των φύλων, τα ανθρώπινα απωθημένα και συμπλέγματα, τις ταξικές αντιθέσεις αλλά και τις ανθρώπινες φιλοδοξίες. Όταν οι ισορροπίες διασαλεύονται, πόσο πιθανές είναι οι ανατροπές;

 

Σημείωση: Η παράσταση θα παιχτεί ξανά την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 21:00 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

 

Οι φωτογραφίες στο slider είναι από τις πρόβες της παράστασης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ