Μωρό βρέθηκε ζωντανό στα συντρίμμια μετά την έκρηξη του ηφαιστείου στη Γουατεμάλα

 

Μέσα στις στάχτες και τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η έκρηξη του ηφαιστείου Φουέγο στη Γουατεμάλα, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν ζωντανό ένα μωρό.   Η δραματική διάσωση του παιδιού καταγράφηκε σε βίντεο.   Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 75 νεκρούς και τουλάχιστον 192 αγνοούμενους, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων. 

Παράλληλα, 46 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ 3.271 πολίτες απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο, σύμφωνα με την υπηρεσία Εθνικού Συντονισμού για την Αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών (CONRED). 

Την Τρίτη, μία νέα ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη υποχρέωσε τα σωστικά συνεργεία να διακόψουν τις έρευνές τους γύρω από τον κώνο του ηφαιστείου και ανάγκασε τις αρχές να εκκενώσουν επτά χωριά, καθώς υπάρχει κίνδυνος κλιμάκωσης της ηφαιστειακής δραστηριότητας. 
 
Ο Σέρχιο Καμπάνιας, διευθυντής επιχειρήσεων της CONRED, δήλωσε χθες πως δύο μέρες μετά την ηφαιστειακή έκρηξη, που προκάλεσε ταχύτατα κινούμενα ποτάμια λάσπης, λάβας και τέφρας, οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι εξαιρετικά ισχνές.   «Αν παγιδευτείς σε πυροκλαστική ροή, είναι πολύ δύσκολο να παραμείνεις ζωντανός», εξήγησε. Πρόσθεσε ότι κάποιες εντελώς απανθρακωμένες σοροί ενδέχεται να μη βρεθούν ποτέ. 
 
 
 
 
www.lifo.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ