Στον «πάγο» η επικοινωνία Τσίπρα - Ζάεφ, ανακοίνωση από πλευράς ΠΓΔΜ

 

Απίθανο θεωρείται να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις στο Σκοπιανό, αφού το περιβόητο τηλεφώνημα μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ δεν έγινε, αλλά και ούτε αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αντί για τηλεφώνημα η κυβέρνηση των Σκοπίων προχώρησε στην έκδοση μιας ανακοίνωσης στην οποία φαίνεται πως θα υπάρχει καθυστέρηση στην ανακοίνωση οποιασδήποτε συμφωνίας, ενώ κάλεσε μεταξύ άλλων να σταματήσουν τα «σενάρια», γύρω από ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

«Είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και η κυβέρνηση της πΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και θα ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα πως εικασίες περιφερειακών μέσων ενημέρωσης σε τέτοιες ευαίσθητες στιγμές δεν συμβάλουν στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της χώρας και στην εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Κουμουτσάκος: Ο Τσίπρας δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα

«Δεν ξέρω αν η αναμονή και οι καθυστερήσεις βοηθούν στο Σκοπιανό, μπορεί μετά από αυτό οι γείτονες να επιστρέψουν με νέα αιτήματα» δήλωσε την Κυριακή το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ,Γιώργος Κουμουτσάκος.

Είπε επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να δώσει συγκατάθεση στη συμφωνία, με βάση τα όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής, και ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί να δεσμεύσει τη χώρα για κάτι τόσο σημαντικό καθώς, δεν υπάρχει επαρκής πολιτική νομιμοποίηση.

Σημείωσε τέλος ότι το σκοπιανό έχει ιδιαίτερη φόρτιση για τους Έλληνες και είπε ότι δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν μετά τη συμφωνία. «Η κυβέρνηση διαίρεσε και δεν ένωσε με τη στάση της», τόνισε.

 

Πηγή: reader.gr

http://www.gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ