ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: Εξαιρετική η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» (φωτό και βίντεο)

 

Το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουνίου, οι ομάδες «Σχέδιο Β’» και «Σχέδιο Γ’» ανέβασαν επί σκηνής το αριστουργηματικό παραμύθι του Ιούλιου Βερν «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες», σε σκηνοθεσία Χρήστου Κυπαρισσόπουλου.

Ο Φιλέας Φογκ, ένας πολυταξιδεμένος ήρωας των παραμυθιών, με τη βοήθεια του υπηρέτη του Πασπαρτού, έκαναν το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής τους σε 80 ημέρες, με κίνητρο ένα στοίχημα του πρωταγωνιστή.

Η παράσταση ήταν εξαιρετική, απολαυστική, και ανέδειξε το χαρισματικό ταλέντο των μικρών ηθοποιών! 

Το δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Ιούλιου Βέρν, είχε βασικό στόχο να διδάξει στα παιδιά πόσο πολύ σημαντικός είναι ο χρόνος στη ζωή μας!!

 

ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» 12/6/2018

 

Συντελεστές

Κειμένο: Ιούλιος Βερν.

Σκηνοθεσία: Κυπαρισσόπουλος Χρήστος

Σκηνογραφία (σχεδιασμός & κατασκευή) / Ενδυματολογία: Γεωργάκη Χαρά, Γεωργόπουλος Δημήτρης, Όσσα Μαρία, Τσιριγώτη Σοφία.

 Μουσική Επιμέλεια: Κυπαρισσόπουλος Χρήστος

Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος

Ηχοληψία: Αλέξανδρος Καροτσέρης.

Οργάνωση Παραγωγής – Προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου

 

Τους ρόλους ερμήνευσαν:

Ιντζεβίδου Αγγελική, Μωυσίδου Ελένη, Μωυσίδου Κυριακή, Ατματζίδου Νεφέλη, Μπεκιαροπούλου Αρετή, Χρυσοπουλίδου  Δέσποινα, Πιπελίδου Ζωή, Κρεμλίδου Φωτεινή, Μπελέκου Ντέα, Θεοδοσιάδου Ελευθερία-Αρτέμης, Γαβριηλίδης Μηνάς, Ζουμπούλογλου Σταυρούλα, Αριστείδου Πέτρος, Τσίλη Ελένη, Σοφία Αμοιρίδου, Ιωάννα Αποστόλου, Κυλίλη Στέλλα, Κατσικάρη Σοφία, Μαϊόβης Γιώργος, Κωστόπουλος Σωτήριος-Ιάσων, Νικηφορίδου Αντωνία, Τσανακτσίδου Ελένη –Μαρία, Συντίλα Σοφία, Κοντοπούλου Μαρία, Μέλλιος Ορέστης, Σαρόγλου Ασπασία, Επαμεινωντίδου Μαρία, Ισλαμίδου  Χριστιάνα, Καρδάκος Σταμάτης, Μέλλιου Άννα, Δούλαλας Παύλος, Τσαγκαλίδου Μαρία, Γιοβανούλης Αλέξανδρος, Τζωρτζίνης Αλέξανδρος, Παναγιωτίδης Δημήτριος

 

Κείμενο σκηνοθέτη

O εκκεντρικός και μυστηριώδης Άγγλος Φιλέας Φογκ έχει υπολογίσει με μαθηματική ακρίβεια ότι μπορεί να γυρίσει τον κόσμο σε 80 ημέρες. Γι’ αυτήν του την πεποίθηση στοιχηματίζει όλη του την περιουσία. Το ταξίδι του όμως είναι γεμάτο περιπέτειες.

Οι άνθρωποι της «Λέσχης της Μεταρρύθμισης», τη στιγμή που γύρω τους μαίνονται χιλιάδες προβλήματα και με τα λεφτά τους θα μπορούσαν να λύσουν αρκετά από αυτά, επιλέγουν να τα σκορπίσουν σε ένα ανούσιο στοίχημα επίδειξης και υπεροψίας.

Μία τολμηρή και ανατρεπτική οπτική σε ένα κλασικό πλέον κείμενο. Ενδυματολογία, που χαρακτηρίζει τους εμπλεκόμενους στην όλη κατάσταση ως ¨σκουπίδια¨, λιτό και αφαιρετικό σκηνικό, εξπρεσιονιστικός φωτισμός και υποκριτική βασισμένη στο αποστασιοποιημένο θέατρο του Μπρεχτ. Ένας διαφορετικός «Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες», που ευελπιστεί να ξεναγήσει τους θεατές σε ένα διαφορετικό και πρωτοποριακό είδος θεάτρου…

 

Φωτογραφίες, θα βρείτε στο slider κάτω από τον τίτλο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ