Βέροια: Με παραιτήσεις και καταγγελίες άρχισε ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος (φωτό και βίντεο)

 

Μια συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σε μια ημέρα καθόλου συνηθισμένη για ανάλογες διαδικασίες, αφού είναι ζήτημα αν υπήρξε άλλη φορά που έγινε συνεδρίαση ημέρα Τρίτη, μια μάλλον τυπική διαδικασία εξελίχθηκε σε ουσιαστική έναρξη της προεκλογικής αναμέτρησης ενόψει των εκλογών του 2019.

Η δήλωση παραίτησης από όλα τα αξιώματα που κατείχε εως τώρα και ανεξαρτοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου, άνοιξε το πεδίο μιας παρατεταμένης όπως φαίνεται προεκλογικής περιόδου στην οποία θα υπάρξουν – δυστυχώς – πρωτόγνωρα στοιχεία και πρακτικές.

 

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο - η ανεξαρτοποίηση Χατζηαθανασίου 19/6/2018

 

Το πως δρομολογήθηκε η ανεξαρτοποίηση του συγκεκριμένου συμβούλου αποτελεί δείγμα  μεθόδων που εφαρμόζονται σε άλλα πεδία και άλλους χώρους.

Στα προ ημερήσιας διάταξης το άλλο στοιχείο που κυριάρχησε στη διαδικασία ήταν οι καταγγελίες του Προέδρου της ΚΑΠΑ Στέργιου Διαμάντη, ο οποίος παρουσίασε έγγραφα κατηγορώντας τον πρώην Πρόεδρο της ΚΑΠΑ και Αντιδήμαρχο επί Δημαρχίας κ. Ουσουλτζόγλου, Παύλο Παυλίδη για οικονομική διαχείριση η οποία θα διερευνηθεί από τον εισαγγελέα.

Αυτό άλλωστε δήλωσε ρητά ο κ. Διαμάντης λέγοντας ότι ο σχετικός φάκελος θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελεία.

 

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο - καταγγελίες Στ. Διαμάντη κατά Παυλίδη  19/6/2018

 

Ο τρόπος και η χρονική στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες καταγγελίες, προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από μερίδα συμβούλων της Αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα από τους κ.κ. Γουλτίδη και Σουμελίδη κυρίως οι οποίοι φέρεται ότι στις επικείμενες εκλογές θα συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του κ. Παυλίδη ως υποψηφίου Δημάρχου Βέροιας.

Επίσης για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η πολίτης κ. Ανθούλα Σιδηροπούλου για ένα θέμα το οποίο επί χρόνια θέτει προς επίλυση.

Και αυτή τη φορά δεν της δόθηκε ο λόγος.

Αναφέρθηκε όμως ότι η ενδιαφερόμενη προσέφυγε στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο της.

Κατά τα άλλα, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 19 Ιουνίου, πέρασε στην ιστορία πρώτον ως η μοναδική ίσως συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε ημέρα Τρίτη και κατά δεύτερο ως ανεπίσημη αλλά ουσιαστικά, ημέρα έναρξης της προεκλογικής αναμέτρησης.


“Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν”

Η περίπτωση του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα συστημικής λειτουργίας. 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται η διαχείριση ανάλογων φαινομένων, έτσι και στην περίπτωση αυτή, “ο γιατρός” αφού “χρησιμοποιήθηκε” όταν και όσο χρειαζόταν, βρέθηκε ξαφνικά εκτός πλαισίου και μάλιστα με – έστω και κατά περίπτωση – έλλειμμα “πολιτικής ηθικής”.

Τα όσα είπε σε συνέχεια του κειμένου της παραίτησης του και ταυτόχρονη ανεξαρτοποίησή του από την πλειοψηφούσα παράταξη, αποτελούν την πιο ισχυρή ίσως αντιπολιτευτική πράξη στην θητεία του παρόντος Δημοτικού Συμβουλίου.

Ανεξάρτητα από το τι σκέφτεται και τι αντιλαμβάνεται ο ίδιος, εκείνο το οποίο αναδεικνύεται είναι η απαρχή νέων πρωτοφανών πρακτικών όπου η φημολογία, τα “πολιτικά κουτσομπολιά”, και ότι κινείται σε επίπεδο “καφενείων” ανάγεται σε πολιτικό γεγονός το οποίο δρομολογεί άλλες εξελίξεις.

Στο χωρίς αρχές αυτό πολιτικό τοπίο αναφύονται πρόθυμες συμπεριφορές να το στηρίξουν, να το υποστηρίξουν  και να το υπηρετήσουν “επαξίως”.

 

Βέροια Δημοτικό Συμβούλιο  19/6/2018

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ