Διαμαρτυρία online - Γράφει ο Ελισαίος Στεφάνου

 

Μετά την ομολογουμένως απόλυτα επιτυχημένη συναυλία του «αιώνιου έφηβου» Βασίλη Παπακωνσταντίνου στα πλαίσια της δράσης εύηχη πόλη, ένα απλό ερώτημα στριφογυρνάει στο μυαλό μου, οδηγώντας με σε θλιβερά συμπεράσματα.

Πού ήταν όλος αυτός ο κόσμος που κατέκλισε τους δρόμους της πόλης δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση για τα ελάχιστα αυτοκίνητα που κινούνταν, όταν διεξαγόταν το συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία με τα Σκόπια?

Οι διαμαρτυρίες αμέτρητες……τα σχόλια ατελείωτα…….ο πατριωτισμός και το αίσθημα υπεράσπισης των εθνικών κεκτημένων σε πρωτοφανώς υψηλά επίπεδα……..αλλά όλα διαδικτυακά. Η ασφάλεια και η άνεση του καναπέ η οποία ανεβάζει την «αδρεναλίνη του πληκτρολογίου» δίνει βήμα στον καθένα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του υπέρ της αδιαμφισβήτητης ελληνικότητας της Μακεδονίας, όμως εξ αποστάσεως.

Ότι όμως δεν κατάφερε το μετά βίας διοργανωμένο συλλαλητήριο, το κατάφερε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Οι δρόμοι γέμισαν ασφυκτικά και οι πολίτες συσπειρώθηκαν κάτω από τους ήχους του «χαιρετίσματα στην εξουσία»  

Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω την αξία του καλλιτέχνη, με λύπη μου συμπεραίνω πως δικαίως παίρνουμε τελικά αυτό που μας αξίζει, δίνοντας άλλη μια ευκαιρία στους κυβερνητικούς δρώντες να χαρακτηρίζουν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ως μειοψηφικό όχλο.

* Ελισαίος Στεφάνου, οικονομολόγος (MSc)  

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ