Ημαθία: Αναβίωσε το έθιμο του «Κλήδονα» στο Κομνήνιο - «Τ’ ΆγεΛουτρόπι  τ΄Αγγενί, εξέβαν σον παρχάρ σο Κουμανίτσ’ μερέαν» (βίντεο)

 

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας αναβίωσε για 13η συνεχή χρονιά το έθιμο του «Κλήδονα» στο Κομνήνιο Βέροιας, προκειμένου να διατηρήσει και να διασώσει την πολιτιστική παράδοση και την κληρονομιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, είχε μεγάλη απήχηση και ο κόσμος, ντόπιοι και επισκέπτες που παραβρέθηκαν στην αναβίωση του εθίμου, παρακολούθησαν ένα μοναδικά μαγευτικό θέαμα, ένα χαρούμενο και διαχρονικό έθιμο που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή του εθίμου, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά το παραδοσιακό έθιμο με το πέρασμα πάνω από τις φωτιές, απόλαυσαν την εκπληκτική παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων και ξεφάντωσαν χορεύοντας με το πλούσιο ποντιακό πρόγραμμα.

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους με τιμητική πλακέτα ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης και ο Νίκος Ιακωβίδης.

Επίσης, απονεμήθηκαν τα κύπελλα των νικητών στο τουρνουά τάβλι που είχε διοργανώσει η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, την απονομή των οποίων έκανε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Λάζαρος Ζευγαρόπουλος.

 

Κομνήνιο Ημαθίας – Εύξεινος Λέσχη Βέροιας – Κλήδονας 23/6/2018

 

Λύρα – τραγούδι: Ασλανίδης Παναγιώτης
Λύρα: Μουρατίδης Σωκράτης
Αγγείο: Τσανασίδης Μιχάλης
Τραγούδι: Κουβρακίδης Αντώνης, Δεμερτζίδου Μαρία
Νταούλι: Ουσταμπασίδης Δημήτρης, Νικηφορίδης Ανδρέας
Πλήκτρα: Γκαντίδης Ιωάννης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ