Ένας λόφος με όνομα... 85 γραμμάτων!

 

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνομα που έχτε ακούσει ποτέ; Για οτιδήποτε; Ε, σε αυτό που νομίζατε ότι είναι το μεγαλύτερο όνομα προσθέστε 11 λέξεις και έχετε τον νέο πρωταθλητή. Στην Νέα Ζηλανδία λοιπόν υπάρχει ένας λόφος που το όνομά του αποτελείται από 12 λέξεις. Και στην πινακίδα που αναγράφεται το όνομα, φαίνεται σαν μια!

Ο λόφος λοιπόν είναι γνωστός ως «Taumata whakatangi hangakoauau o tamate turi pukakapiki maunga horo nuku pokai whenua kitanatahu», το οποίο σημαίνει «ο λόφος, όπου ο Ταματέα, ο άνθρωπος με τα μεγάλα γόνατα, που σκαρφάλωνε και κατάπινε τα βουνά, γνωστός ως ‘γεωφάγος’, που παίζει φλάουτο για το αγαπημένο του πρόσωπο». Φυσικά, δεν πρέπει να υπάρχει κανείς που να λέει ολόκληρο το επίσημο όνομα, κι έτσι οι ντόπιοι τον λένε απλά Ταματέα.

Το όνομά του αποτελείται από 85 γράμματα και αυτός είναι ο λόγος που έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες. Μένει λοιπόν μόνο μι απορία; Ποιος ήταν ο Ταματέα με τα μεγάλα γόνατα;

Ήταν ένας από τους πιο γνωστούς εξερευνητές της Νέας Ζηλανδίας. Κάποιοι τον παρομοιάζουν με τον Μάρκο Πόλο. Ο θρύλος περιγράφει πως στο ταξίδι του προς το Πορανγκάου, ο Ταματέα συνάντησε μια φυλή ιθαγενών, την οποία έπρεπε να πολεμήσει ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του. Πάνω στην μάχη πέθανε ο αδερφός του. Ο ταματέα τον θρήνησε για μέρες και κάθε πρωί έβγαινε στα βουνά για να παίξει έναν συγκεκριμένο σκοπό στον φλάουτο, ώστε να τιμήσει την μνήμη του αγαπημένο του αδερφού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ