Στον Ιερό χώρο των Αιγών το Πανημαθιώτικο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Στις 11 Ιουλίου στη Βέργίνα

 

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στον ιερό αρχαιολογικό τόπο των Αιγών, θα πραγματοποιηθεί το πανημαθιώτικο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, ενάντια στη συμφωνία που υπογράφτηκε στις Πρέσπες.

Στην απόφαση αυτή προχώρησαν Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευστάθιος Χωραφάς», μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση του συλλόγου της Πατρίδας.

Σύλλογοι και φορείς απ’ όλη την Ημαθία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και με την παρουσία, αλλά και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων τους προσυπέγραψαν την πρωτοβουλία και διατύπωσαν την απόφαση για συνέχιση της έκφρασης αντίθεσης στην εκχώρηση του ονόματος και της Ιστορίας της Μακεδονίας.

Μετά από αρχική τοποθέτηση του προέδρου του κ. Καγκελίδη, προέδρου του «Ευ. Χωραφά» Πατρίδας, εκπρόσωποι των Πολιτιστικών συλλόγων διατύπωσαν προτάσεις συνδιαμορφώνοντας το πλαίσιο.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Ιουλίου και ήδη συγκροτήθηκε αντιπροσωπευτική οργανωτική Επιτροπή η οποία θα προχωρήσει στην προετοιμασία, αλλά και στη διαμόρφωση πρότασης ψηφίσματος.

 

Πατρίδα - συνάντηση πολιτιστικών συλλόγων συλλαλητήριο Μακεδονία 25/6/2018

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ