Βέροια: Έλειπε ο «διασκεδαστής», αναβλήθηκε η δίκη της «τέως»

 

Αναβλήθηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης με αντιδίκους τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Αγγέλογλου και την τέως δήμαρχο Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη.

Η αναβολή της εκδίκασης δόθηκε μετά από αίτημα της κατηγορουμένης λογω απουσίας του συνηγόρου της.

Ως συνήγορος της τέως δημάρχου αναφέρεται ο κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, πρώην βουλευτής, «αντίπαλος» της κ. Ουσουλτζόγλου για το δημαρχιακό αξίωμα στις εκλογές του 2010 και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο στην τετραετία 2011 – 2014.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Δημοτικού Συμβουλίου, σε κάποια συνεδρίαση ο τέως δήμαρχος, με τη γνωστή αλαζονεία, είχε αντιμετωπίσει εξαιρετικά απαξιωτικά τον τότε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν δήλωσε ότι διασκεδάζει με τα όσα  έλεγε ο κ. Τσαβδαρίδης.

 

Ο κ. Τσαβδαρίδης είναι πλέον νομικός σύμβουλος του Δήμου Βέροιας και στις νομικές του υπηρεσίες επαφίεται η υπόθεση της τέως δημάρχου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα η τέως δήμαρχος Βέροιας με νομικό παραστάτη τον έτερο νομικό σύμβουλο του Δήμου Βέροιας, κ. Παπαστεργίου, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας.

Κατά την πρωτόδικη εκδίκαση, καταπέλτης ήταν η εισαγγελέας κ. Καρακασίδου η οποία δεν αποδέχτηκε καμιά από τις αιτιάσεις της κατηγορουμένης.

Τόσο κατά την ακροαματική διαδικασία, όσο και κατά την σύντομη, αλλά περιεκτική αγόρευσή της, δεν αναγνώρισε στην κατηγορουμένη το γνωστό "επιχείρημα" που προβάλλει πολύ συχνά η τέως δήμαρχος, ότι την αμφισβητούν επειδή είναι… γυναίκα.

«Δεν είστε η μόνη γυναίκα που ασχολείται με τα κοινά ή κατείχε δημόσιο αξίωμα», είπε κ. εισαγγελεύς.

Μεταξύ άλλων η τέως δήμαρχος έχει δηλώσει ακόμη ότι δεν γνωρίζει ποια είναι η διαφορά μεταξύ μήνυσης και αγωγής, παρ’ όλο που η προσφυγή της στα δικαστήρια ήταν μόνιμη τακτική ή απειλή.

Η σε δεύτερο βαθμό εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε καθώς απουσίαζε ο νομικός παραστάτης της τέως δημάρχου Βέροιας.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ