Νοσοκομείο Βέροιας – παράρτημα ΟΚΑΝΑ: Στον αγώνα ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών, αλλά…. «είναι πολλά τα λεφτά» (βίντεο)

 

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, δόθηκε συνέντευξη τύπου στο Νοσοκομείο Βέροιας.

Στη συνέντευξη τύπου που δέθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου, Τάκη Μαυρογιώργο, τον υπεύθυνο του ΟΚΑΝΑ στην Ημαθία, Δημήτρη Τσέκα τον ψυχίατρο, Γιώργο Σιδηρόπουλο, ενώ παραβρέθηκε και τοποθετήθηκε η Κατερίνα Μ., πρώην χρήστης η οποία με εξαιρετική τόλμη μίλησε για την προσωπική της περιπέτεια, την άβυσσο στην οποία έφτασε όπως είπε και στην επιστροφή της.

Η Κατερίνα εδώ και καιρό προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον ΟΚΑΝΑ.

Μιλώντας για τη μάστιγα των ναρκωτικών ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας υπογράμμισε ότι οι χρήστες πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται σαν ασθενείς, ενώ για τους εμπόρους ναρκωτικών οι ποινές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρές.

«Είναι πολλά τα λεφτά», είπε «και αυτή η μάστιγα θα συνεχίζει να καταστρέφει τους νέους, αν δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει»…
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Τσεκας παρουσίασε στοιχεία με βάση την Ευρωπαϊκή Έκθεση για το 2018.

Τα στοιχεία που παρέθεσε ήταν τουλάχιστον ανατριχιαστικά, δεδομένου ότι η Ευρώπη εμφανίζεται σαν μια εξαιρετική αγορά στη διακίνηση ναρκωτικών, αλλά πέραν τούτου, τείνει να εξελιχθεί και ανταγωνιστής των νοτιοαμερικάνικων χωρών στην παραγωγή ναρκωτικών ουσιών.

Ο κ. Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε για το έργο που γίνεται στον ΟΚΑΝΑ, τη βοήθεια που προσφέρεται στην προσπάθεια απεξάρτησης και επανένταξης των χρηστών και στην ανάγκη υποστήριξης σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις και τη φιλοξενία κατά τη θεραπεία.

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της Κατερίνα Μ. η οποία μίλησε ανοιχτά για τη δική της προσωπική περιπέτεια, την απόφασή της να «αποδράσει» από την κόλαση των ναρκωτικών και την κοινωνική της επανένταξη.

 

Νοσοκομείο Βέροιας - τοπικό παράρτημα ΟΚΑΝΑ - συνέντευξη τύπου

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ