ΑΣΕΠ-3Κ/2018-αιτήσεις: Πέντε «εμπόδια» στην εμπρόθεσμη ολοκλήρωση του ελέγχου

 

Πέντε «εμπόδια» στην ολοκλήρωση της πρώτη φάσης ελέγχου των 128.261 αιτήσεων της προκήρυξης-«μαμούθ» 3Κ/2018 για τις 8.166 θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στις αρχές Ιουλίου, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για:

-Τις χιλιάδες ενστάσεις στη διαδικασία πρόσληψης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ο έλεγχος των οποίων πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα, ώστε να τοποθετηθούν έγκαιρα στις θέσεις τους ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

-Τις, αυξημένες λόγω καλοκαιριού, χιλιάδες εποχικές προσλήψεις που ελέγχει το ΑΣΕΠ.

-Η διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού για την προκήρυξη 1Γ/2017 του ΑΣΕΠ για 588 μόνιμες θέσεις στην ΑΑΔΕ, την επόμενο σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουλίου.

-Τις ελλείψεις προσωπικού στην Ανεξάρτητη Αρχή που, σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα πρόκειται να ενισχυθεί με 20-22 υπαλλήλους μέσω μετατάξεων.

-Τον μεγάλο όγκο των αιτήσεων, που αποτελούν ρεκόρ για τα δεδομένα του ΑΣΕΠ, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΑΣΕΠ στη διαδικασία ελέγχου της 3Κ/2018.

Όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι για να προλάβει η Ανεξάρτητη Αρχή την καταληκτική ημερομηνία της 30ης Νοεμβρίου 2018, πρέπει να υπερβεί εαυτόν, όχι μόνο μία αλλά πολλές φορές τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι, οι διοριστέοι με βάση τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων της προκήρυξης 3Κ/2018 που ανακοινώθηκαν την 31η Μαρτίου 2018, δεν μπορούν να απασχοληθούν για χρονικό διάστημα πέραν των οκτώ μηνών και άρα οι δήμοι θα μείνουν χωρίς προσωπικό στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας.

 

www.aftodioikisi.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ