Κώστας Βοργιαζίδης, δήμαρχος Βέροιας - Ανιστόρητος, Πολιτικά ανίκανος ή Μπάτλερ του ΣΥΡΙΖΑ; - Του Βασίλη Σαρρηγιαννίδη

 

Αναρωτιέμαι εδώ και πάρα πολύ καιρό και απαντήσεις δεν έχω πάρει ακόμη από τον ίδιο τον Δήμαρχο Βέροιας, τι από αυτά που αναφέρει ο τίτλος του άρθρου είναι.

Αν είναι δηλαδή μόνο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ, μόνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ή μόνο ΜΠΑΤΛΕΡ του καταρρέοντος ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο θέλει να πάρει χρίσμα για να υποστηριχθεί στις δημοτικές εκλογές του 2019.  

Τα άλλα κόμματα δύσκολα θα βάλουν «το κεφάλι τους στον ντορβά» να τον υποστηρίξουν με αυτά που δεν κάνει!! ή κάνει, με το σκεπτικό ότι έρχονται και βουλευτικές εκλογές!! όπου θα ζητήσουν συνεργασίες.

Αν έχει όμως και τα τρία χαρίσματα!! μαζί, οι δημότες του Ιστορικού Μακεδονικού δήμου Βέροιας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ!!

Για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα σας διαβάστε μια σειρά γεγονότων!!

Αφορμή για το άρθρο αυτό αποτέλεσε η ΑΠΟΥΣΙΑ του από την κοινή συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη 27 Ιουνίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, οι Δήμαρχοι και τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία των Προέδρων της ΕΝΠΕ και της ΚΕΔΕ, εκπροσώπων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης όλης της Μακεδονίας (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας) αλλά και των τοπικών φορέων (Ιερές Μητροπόλεις, Πανεπιστήμια, Επιμελητήρια κ.ά.), πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο ζήτημα των Σκοπίων, εκδίδοντας και σχετικό ψήφισμα το οποίο επέδωσαν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία ερήμην του ελληνικού λαού αποφασίζει με απολυταρχική και φασιστική νοοτροπία!! 

Ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ΔΕΝ ΠΗΓΕ στην συνεδρίαση, (έστειλε εκπρόσωπο ο «άρχοντας») γιατί λίγες ώρες αργότερα θα έπρεπε να είναι σε εκδήλωση της Μητρόπολης όπου ενόψει των Παύλειων θα τιμόταν ο Δήμος Βέροιας.

Έλα όμως που στην κοινή συνεδρίαση ΠΗΓΕ ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ. Παντελεήμονας που θα τιμούσε λίγο αργότερα τον Δήμο Βέροιας, διανύοντας την χιλιομετρική απόσταση που δεν τόλμησε να διανύσει ο νεώτερος «άρχοντας» της πόλης!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που αυτός ο ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ Κώστας Βοργιαζίδης ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ και τον δήμο Βέροιας που έχει ιστορική έδρα την Βεργίνα, αλλά και όλους του δημότες του χαρισματικού δήμου.

Όταν όλοι σχεδόν οι δήμοι της χώρας εξέδιδαν ψηφίσματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, αυτός και η δημοτική του ομάδα με χρονοβόρα καθυστέρηση έφεραν στο δημοτικό συμβούλιο το ψήφισμα της ΠΕΔΚΜ, αφού ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΙΚΑΝΟΙ να εκδώσουν ένα δικό τους.

Διερωτάται κανείς. ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ήταν να γίνει αυτό, όταν έχεις στον Δήμο σου την ΒΕΡΓΙΝΑ και την Αρχαιολόγο-Ορόσημο κ. Αγγελική Κοτταρίδη που με την προσφορά της, συνεχίζοντας το έργο του Μανώλη Ανδρόνικου, έχει αναδείξει σε μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς την Βεργίνα και το Βασίλειο των Αιγών υπό την προστασία της UNESCO, αλλά και ως χώρο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους;

Προφανώς «μνημεία» για τον ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟ Κώστα Βοργιαζίδη, που δεν έκανε ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ στην θητεία του σε ολόκληρο τον δήμο, να αποτελούν οι λάσπες που πετούν στον ανεμιστήρα ΣΕ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ των δημοτικών εκλογών που θα βρεθεί απέναντι τους, τα… διαμάντια της παράταξης του τα οποία συντόμως στην Ελληνική δικαιοσύνη θα πρέπει να αποδείξουν τις υστερόχρονες ανακαλύψεις τους!!

Ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για τον δήμο Βέροιας. Όταν θα φύγει, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ για τα επιτεύγματα του, όπως θυμάται τόσους άλλους δημάρχους που ΤΙΜΗΣΑΝ με την παρουσία τους τον ιστορικό δήμο.

Θα τον ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ως παράδειγμα προς αποφυγή!!

Μαζί με τον «νεοσύλλεκτο» στον ΣΥΡΙΖΑ πρόεδρο του δημοτικού του συμβουλίου Πέτρο Τσαπαρόπουλο, ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ καμία απόφαση για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για το νομοσχέδιο των δήμων «Κλεισθένη», αλλά απείχαν και από εκδηλώσεις που τρόμαζαν το κυβερνητικό κόμμα, μόνο και μόνο για να μην στεναχωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο «υπηρετούν» ως μπάτλερ, περιμένοντας φυσικά και την ανάλογη ανταμοιβή!! Το γεγονός ότι έδωσαν το παρών σε κάποιες εκδηλώσεις στην  πόλη της Βέροιας είναι καθαρά ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και έχει στόχο το κέρδος. Ποιο είναι αυτό; Οι ψήφοι!!

Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης ας διαβάσει λίγο τις Επιστολές του Απόστολου Παύλου που υπήρξε ο Απόστολος των Εθνών και τον οποίο με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζει ένα ολόκληρο μήνα κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας με τους πιστούς, αλλά και επιφανείς Ιεράρχες και επιστήμονες που υμνούν το έργο του.

ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ότι ο Απόστολος Παύλος αποκαλεί τους Βεροιείς «Ευγενέστερους από τους πολίτες των άλλων πόλεων που δέχτηκαν το κήρυγμα του Χριστού, καθώς η πόλη είχε πολλούς διανοούμενους που την κατέστησαν πολιτισμικό και εμπορικό κέντρο».

Και ας αναρωτηθεί ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης για τον εαυτό του κοιτώντας τον στον καθρέπτη: «Εσύ «άρχοντα» τι ακριβώς έκανες για να τιμήσεις αυτήν την ιστορία;»

Αν καταφέρει και δώσει μια πειστική απάντηση, να την πει και στους δημότες να τον ξαναψηφίσουν. Και στις γυναίκες ψηφοφόρους ειδικά που τις έχει στο περιθώριο των επιλογών του, καθώς ικανά στελέχη είναι μόνο οι Αντιδήμαρχοι που επέλεξε για την πολιτική του επιβίωση!! Αν καταφέρει βέβαια!!

Είναι όμως έργο όλων των υποψηφίων των άλλων συνδυασμών που σύντομα θα ανακοινώσουν τις υποψηφιότητες τους, να γυρίσουν σπίτι-σπίτι, πόρτα-πόρτα όλο τον δήμο στις εκλογές που έρχονται και να πουν την αλήθεια, ώστε τέτοιος ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ δήμαρχος που νομίζει ότι μπορεί να πατάει πάνω σε δύο βάρκες για να διατηρηθεί πολιτικά ζωντανός, να μην ξαναπεράσει από τον Ιστορικό δήμο Βέροιας. Ποτέ.

 

* Ο Βασίλης Σαρρηγιαννίδης είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε και ζει στην Βέροια. Παρουσιάζει κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην EURO τηλεόραση την εκπομπή «Ο Συμπαραστάτης του Δημότη» και αρθρογραφεί στην εφημερίδα «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ