Νάουσα: Ελενίτσα από καρδιάς!!! – Κατάθεση ψυχής από την Τσαλιγοπούλου στις «Λύρες στις Πηγές» (βίντεο)

 

Μια μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου άνοιξε την αυλαία της σειράς εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Λύρες στις Πηγές» που διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά φέτος στο Άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας, από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων της «Ηρωικής πόλης».

Εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά η Ναουσαία, Ελένη Τσαλιγοπούλου, η «μισή Πόντια και μισή Σμυρνιά», όπως είπε η ίδια σε έναν χαιρετισμό από καρδιάς, εξαιρετικά εγκάρδια, αυθόρμητη, προσέφερε μοναδικές στιγμές.

Χωρίς ίχνος «βεντετισμού», η «Ελενίτσα» της Νάουσας, τραγούδησε με την ψυχή της, για τους φίλους, για του συντοπίτες, για πρόσωπα αγαπημένα, για ένα κοινό που δημιούργησε το αδιαχώρητο.

Με αστείρευτες, ανεπιτήδευτες ερμηνευτικές δυνατότητες, δεν δίστασε να τραγουδήσει “a cappella” το «αιτέντς παραπέτανεν» στο ξεκίνημα της βραδιάς, ενώ στο τέλος αποχαιρέτησε το κοινό τραγουδώντας και πάλι “a cappella” το σμυρναίικο «ο ντόκτωρ»…

Ενδιάμεσα, κάποια στιγμή κατέβηκε όπως – όπως απ’ τη σκηνή καλώντας του φίλους του πατέρα της να τραγουδήσουν μαζί και στη συνέχεια συνέχισε το πρόγραμμα ανεβάζοντας στην εξέδρα πολύ καλή της φίλη για να τραγουδήσουν μαζί!!!

Μια Ελένη Τσαλιγοπούλου που χωρίς δεύτερη κουβέντα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας που εδώ και χρόνια κάνει μια τιτάνια προσπάθεια για να σωθεί και να αναδειχθεί η ιστορική κληρονομία της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης.
Μαζί της οι Bogaz Musique, εκπληκτικοί μουσικοί που υπογράφουν πολλά από τα νέα τραγούδια που ερμηνεύει η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Πριν της έναρξη της συναυλίας ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, Φώτης Φανιάδης ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της σπουδαίας προσπάθειας που γίνεται τόσα χρόνια.

Εκτός από την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τιμήθηκε και ο Μάκης Καραμίχος για την συμβολή του στη δημιουργία τμήματος Ελληνικών χορών.

Μετά το τέλος της συναυλίας της Ελένης Τσαλιγοπούλου, ακολούθησε ποντιακό πρόγραμμα.

 

Για να δείτε φωτογραφίες, πατήστε πάνω στην εικόνα:

Νάουσα: Κατάθεση ψυχής από την Τσαλιγοπούλου στις «Λύρες στις Πηγές»

 

Βίντεο με χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη συναυλία


Νάουσα “Λύρες στις Πηγές 2018” Ελένη Τσαλιγοπούλου - χαρακτηριστικά αποσπάσματα


Νάουσα “Λύρες στις Πηγές 2018” - Χαιρετισμοί - τιμητικές απονομές 30/6/2018

 

 

2018 06 30 Νάουσα “Λύρες στις Πηγές 2018” Ελένη Τσαλιγοπούλου - 30/6/2018

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ