Βέροια: Ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις – Δυναμική κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ την Τετάρτη (4/7) – Συνέντευξη τύπου (βίντεο)

 

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Ιουλίου από μέλη των Δ.Σ. των Αγροτικών Συλλόγων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, με κύριο θέμα την αποτίμηση της ζημιάς που έχει προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις και την απόφαση της κινητοποίησης στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια την Τετάρτη 4 Ιουλίου στις 10 το πρώι.

Νωρίτερα, οι φορείς της Ημαθίας, της Πέλλας και της Φλώρινας, πραγματοποίησαν σύσκεψη προκειμένου να συζητήσουν όχι μόνο τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργιες από τις βροχοπτώσεις, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις στο ροδάκινο.

Όπως τόνισε ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου, Γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας “το ροδάκινο, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις, και σε συνδυασμό με τις καταστροφικές τιμές, έχουν οδηγήσει τους παραγωγούς και το προϊόν στην πλήρη εξαθλίωση”.

Όσον αφορά τις τιμές του ροδάκινου, - όπως ειπώθηκε - είναι κατά τι καλύτερες από τις περσινές.

Σε ότι αφορά την καλλιέργεια, οι ακαρπίες που παρουσιάζουν οι παραγωγές σε συνδυασμό με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών, καταδεικνύουν πως οι αγρότες ζουν στο πετσί τους το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Σημειώθηκε πως το Υπουργείο Γεωργίας δεν ασχολείται με το ζήτημα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται σε δεινή κατάσταση.

Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκε δυναμική κινητοποίηση την Τετάρτη το πρωί στις 10 στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια μαζί με τους αγρότες.


Περισσότερα, στο βίντεο που ακολουθεί:

 

Βέροια αγρότες συνέντευξη τύπου 2/7/2018

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ