Καμμένος για Σκοπιανό: Έγκριση με 180 βουλευτές ή εκλογές-δημοψήφισμα

 

Το δικό του «βέτο» στην επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών για το Σκοπιανό, βάζει ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. 

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Άμυνας χαρακτήρισε κακή και μη αποδεκτή τη συμφωνία και δεσμεύτηκε να την μπλοκάρει. Τόνισε, μάλιστα ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα επιτρέψουν να έρθει η συμφωνία για κύρωση στην Βουλή των Ελλήνων χωρίς την έγκριση του Ελληνικού Λαού, είτε με δημοψήφισμα, είτε με εκλογές. «Αναλαμβάνω την ευθύνη ότι δεν θα υπάρξει κύρωσης της συμφωνίας χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού, εκτός και αν βρεθούν 180 βουλευτές που θα την ψηφίσουν. Ο ελληνικός λαός ερωτάται με δύο τρόπους είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα», επισήμανε ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε

«Για εμάς το σχέδιο συμφωνίας των Πρεσπών δεν έχει καμία βαρύτητα και καμία δέσμευση για τη χώρα μέχρι την κύρωσή του από τη Βουλή των Ελλήνων. Όλες οι άλλες προϋποθέσεις είναι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει το κράτος των Σκοπίων. Ως τότε θα είμαστε στην εποχή του Βουκουρεστίου».

Ο Πάνος Καμμένος διατύπωσε την άποψη ότι «η προϋπόθεση για την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ήταν η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Ακόμη και αυτή η κύρωση δεν είναι έγκυρη γιατί δεν φέρει την υπογραφή του Προέδρου της ΠΓΔΜ».

 «Πονοκέφαλος» στο Μαξίμου
Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Άμυνας διαχωρίζει τη θέση του με την γραμμή «Μαξίμου», αναφορικά με το Σκοπιανό. Θέτει θέμα δημοψηφίσματος ή εκλογών για την επικύρωση της συμφωνίας και συντηρεί την πολιτική «σύγχυση» εντός του κυβερνητικού σχηματισμού. Παράλληλα, υιοθετώντας μια πιο πατριωτική ρητορική στο Σκοπιανό, επιχειρεί να επικοινωνήσει και πάλι με το εκλογικό ακροατήριο των ΑΝΕΛ και να βάλει φραγμό στη αποχώρηση στελεχών του κόμματος, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για τις κυβερνητικές επιλογές στο μείζον εθνικό θέμα.

 

www.sofokleousin.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ